Advertentie


Auteurs:
Douglas Preston (1956) en Lincoln Child (1957) hebben reeds 19 boeken uitgebracht in de reeks Pendergast, tevens hebben ze ook enkele stand-alones , en een vijftal in de Gideon serie op hun naam staan. Samen goed voor meer dan 30 tittels.
Samenvatting :
“Laat uw plannen donker en ondoordringbaar zijn als de nacht, en als u in actie komt, wees dan een bliksemschicht.”
(P195)
Omdat de stroming daar uniek is spoelen de meest zeldzame schelpen aan op het strand van het exclusieve Captiva Island. Wanneer er op een dag door een schelpzoeker tientallen groene sneakers worden gevonden met daarin stukken ruw afgehakte voeten, staat het vakantie eiland in rep en roer. Door de gruwelijkheid van de zaak wordt FBI agent Pendergast en zijn collega Coldman hier opgezet. Constance de protegé van Pendergast volgt naar het eiland en huurt Mortlach House, een prachtig oud huis waar jaren geleden de eigenaar is vermoord, en nu als een geest zou ronddwalen.
Mijn mening:
Pendergast is een van mijn favoriete hoofdpersonages, en ook hier herken ik zijn excentrieke karakter, alhoewel hij toch versoepelt in de samenwerking met zijn collega Coldman, toch blijft hij het liefst van al allleen aan een zaak werken. Zelfs Constance groeit zeker en vast in dit verhaal, en krijgt een bijzonder actieve rol toebedeeld. Een mooi trio dat samen voor nog spannende verhalen staat, hoop ik. Alhoewel ik genoten heb van dit boek, was dit zeker niet het beste wat ik van dit schrijversduo al heb gelezen. Het had iets meer spanning en wat minder technische uitleg over de getijden gemogen, in zulke termen dat een leek er geen woord van snapt, en mijn aandacht dan ook afzwakte. Gelukkig nam dit niet de bovenhand, maar heeft toch invloed gehad op mijn eindoordeel. Het plot zelf was niet verrassend, wel wat overdreven vond ik zelf. De schrijfstijl en de korte hoofstukken lezen er vlot door, toch hoop ik op een spannender vervolg.
3*
Met dank aan Luitingh-Sijthoff voor het recensie exemplaar.Reacties op: Een beetje meer ... en een beetje minder ...

20
Gevaarlijke stroming - Preston & Child
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners