Knallend debuut
Verhaallijn: In de instelling van Ruiselede beslist een groepje jongeren die een hechte vriendengroep vormen om de pestkop van de instelling eens een lesje te leren. Tijdens een pedagogische wielerwedstrijd slaan ze hun slag met fatale gevolgen. Om hun schuld te verdoezelen beslist het vijftal om een pact tot zwijgen in te voeren. Enkele jaren later vormt het vijftal nog steeds een hechte groep en komen ze terug samen voor een verhuis. Tijdens het verhuizen botsen ze op een meevaller die als snel ook weer uit de hand loopt met een dode als gevolg. Zo beslissen ze nog maar eens om hun schuld te verdoezelen en terug te vallen op hun zwijgplicht. Al snel heeft de vriendengroep het vermoeden dat er iemand hen in de gaten houdt. Wanneer de groep door noodlottige omstandigheden begint uit te dunnen moeten de overblijvers rennen voor hun leven en voet bij stuk houden bij hun onschuld.
Cupido maakt al vanaf het begin gelijk een vliegende start waardoor je interesse direct gewekt is en je nieuwsgierig bent naar het verdere verloop. Alle hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt en vormen een unieke groep. In het begin is het even wennen om de vele personages en hun achtergrond te plaatsen maar door de kleine herhalingen ben je al snel mee met wie net wie is. Net wanneer je in het verloop van het verhaal denkt dat het niet erger kan, verrast de auteur je met nog een plotwending die voor een ware rollercoaster zorgt. Door de vele plotwendingen stel je de geloofwaardigheid van het verhaal soms wel eens in vraag maar hé het is en blijft fictie! Elk hoofdstuk en de onderverdelingen hebben hun eigen datum en tijdstip waardoor je alle gebeurtenissen extra goed kan plaatsen op de tijdlijn.Ook de beeldende schrijfstijl zorgt voor extra karakter aan het verhaal. Voor mij als West-Vlaming is het extra leuk dat het verhaal zich in de regio afspeelt en zorgde dan ook voor extra inlevingsvermogen. Naar het einde toe werd ik nog maar eens verrast door dat de dader zo onder mijn neus zat zonder dat ik het goed en wel besefte, complimenten aan de schrijver hiervoor! Op zoek naar een thriller met veel actie? Dan kan ik je deze zeker aanraden! Wat een debuut!