Schaduwzijde

lauraleest_be 03 december 2025
Lees dit boek als je houdt van:
onopgeloste zaken
spannende detectives
gerechtigheid
corruptie

Schaduwzijde van Robert Bryndza blijft voor mij zonder twijfel mijn favoriete detectiveserie, en ook dit deel stelde niet teleur. Hoewel ik in het begin wat verwarrend vond met de referenties naar het verleden, merkte ik al snel dat dit bijdroeg aan de opbouw van het verhaal. Daardoor voelde het in eerste instantie als allemaal losse stukjes aan, en dat stoorde me aanvankelijk wel.

Naarmate het verhaal vorderde begon alles mooi op zijn plooi te vallen, waardoor de rode draad steeds duidelijker werd. Ik vond het bovendien fijn om meer over Erika haar persoonlijk leven en verleden te weten te komen, iets wat in eerdere delen minder centraal stond. Ook haar nieuwe vriend Igor kreeg een grotere rol, wat het verhaal een frisse dynamiek gaf.Het blijft wel jammer dat deze verhaallijn niet tot het einde toe werd doorgetrokken, want daar had zeker nog meer in gezeten.

De focus op de geliefde hoofdpersonages en de onopgeloste elementen uit het verleden zorgen voor een spannend verhaal dat perfect aansluit bij de rest van de reeks. Daarnaast zorgen corruptie en kwesties rond gerechtigheid voor extra spanning en onverwachte twists. Ik ben alleen maar benieuwd om Erika nog beter te leren kennen en om te zien of deze persoonlijke aanpak en ontwikkeling verdergaat in het volgende boek.

4,5 ster

Meer recensies van lauraleest_be