Slowburn vakantiethriller

lauraleest_be lauraleest_be
8 mrt 2023

Lees dit boek als je houdt van:
strandvakanties
LGBT vriendelijke verhalen
diverse persoonlijkheden in een vriendengroep
onbetrouwbare personages
whodunit verhalen

Linda van Rijn haar boeken waren de allereerste thrillers die ik las toen ik vaker begon te lezen. Intussen heb ik mijn weg volledig gevonden naar psychologische thrillers en domestic suspense maar toch vind ik het nog weleens leuk om een minder complexe en zware thriller tussendoor te lezen.

Dit verhaal is ideaal om de komende maanden te lezen aangezien het zich afspeelt in het zonnige Lanzarote, en wie weet kan je deze zelf wel lezen in een ligstoel aan het zwembad op vakantie!

De diverse vriendengroep sprak mij meteen aan in dit verhaal, zo is de ene heel creatief terwijl de andere net heel structureel en gesloten is. Deze variëteit zorgt voor een leuke afwisseling in het verhaal, maar toch hangt er al vanaf het begin wat onrust in de lucht tussen de verschillende koppels waardoor je al meteen voelt dat er iets staat te gebeuren. Wanneer de groep Mike en Cynthia leert kennen gaat deze net nog iets meer doorwegen waardoor je in spanning zit af te wachten, maar helaas werd ik hier wat in teleurgesteld. Dit verhaal is een echte slowburn, die voor mij in een korter aantal pagina’s met als gevolg een strakkere spanningsboog meer tot zijn recht zou zijn gekomen. De langere hoofdstukken en trage evolutie zorgden er wel eens voor dat ik niet meer altijd even enthousiast was om verder te lezen.

Maar dan eens de spanning begonnen is en het verhaal echt vertrokken is lijkt het daar ook weer wat mis te lopen omdat de meerdere opeenvolgende twists ietwat over de top zijn waardoor je er een ongeloofwaardig gevoel aan overhoudt. Echter wist de allerlaatste plot twist mij toch te verrassen waardoor ik het boek toch kan toeklappen met een positiever gevoel.

De onderliggende boodschap dat je niet altijd hoeft mee te lopen met de grote kudde en voldoen aan de verwachtingen van de maatschappij vind ik wel een mooi gegeven.

Meer recensies van lauraleest_be