Een onverwachte en beestige kerst
Verhaallijn: Het liefst wil Charlie dit jaar kerst alleen doorbrengen, op de bank met een leuke film in haar flatje. Maar wanneer er een gasexplosie plaatsvindt in het appartementsgebouw is ze genoodzaakt om naar haar nicht Jez in Devon te gaan die daar een luxe hondenhotel runt op het platteland. Als iemand die het niet voor honden heeft, kan kerst werkelijk nog slechter? Wanneer Jez haar internetliefde op de Noordpool gaat ontmoeten staat Charlie er alleen voor, maar voor honden zorgen is nou toch niet zo moeilijk? Vooral niet met een hoogzwangere hond, een wereldkampioen en een dove hond. En dan is er nog die knappe dierenarts met zijn ultra knappe armen, en Hugo: het rijke baasje van de dove hond. Voor ze het weet is het hondenhotel uitgebreid met 2 alpaca’s en als kers op de taart wordt haar kampioenshond gestolen. Als dit geen onverwachte kerst is!
Vorig jaar las ik Kerstmis met een staartje waar ik echt dol op was. Dit jaar moest een ander kerstboek eraan geloven, en als dierenvriend is Een onverwachte kerst een ideale keuze.
Sneeuw, knappe mannen, en honden. Wat wil je nog meer in een kerstige feelgood boek?!
Waar familie en romantiek centraal staat in Kerstmis met een staart staat humor en honden vooral centraal in Een onverwachte kerst. Charlie is een classic no christmas person, die vol impulsiviteit zit en gek is van de drukte in de stad. Aangekomen in Devon op het platteland waar iedereen één grote familie vormt is het voor haar even wennen, en zeker aan de roedel honden. Haar afkeer die omslaat in liefde en omarming is een hartverwarmend proces vol humor en de nodige vermakkelijke gebeurtenissen. Het boek is ook heel hedendaags met het hele internet dating gebeuren en veelzijdigheid op vlak van relatie voorkeuren. Mooi dat dit in het verhaal verwerkt wordt, its all about diversity! En al is het verhaal aan de voorspelbare kant, toch blijft het een vermakelijk boek om te lezen rond de feestdagen,zeker al je van honden houdt, en een verfilming ervan zou zeker niet mis zijn! Heb je deze nog niet gelezen, dan moetie meteen op je tbr lijstje als je als doglover op zoek bent naar ontspannend kerstig boek.