Onverwacht en heel aangrijpend

lauraleest_be lauraleest_be
5 mrt 2021

Verhaallijn: Dannie weet wat ze wilt in het leven, als juridisch advocate draait haar leven rond cijfers. Zo heeft ze ook haar eigen vijfjarenplan uitgestippeld, die tot nu toe helemaal verloopt zoals gepland. Haar droombaan binnen handbereik en een leuke vriend waarmee ze net verloofd is, wat wilt een mens nog meer? Maar dan wordt ze in de greep gehouden van een levensechte droom, Dannie droomt dat ze exact vijf jaar later op dezelfde dag wakker wordt in een ander appartement met een onbekende aantrekkelijke man. Terug wakker is ze helemaal van de kaart maar doet ze er alles aan om haar vijfjarenplan verder uit te bouwen zoals gepland en de droom achter zich te laten.. Maar dan ontmoet ze 4,5 jaar later de nieuwe vriend van haar beste vriendin, hij is het, de man die de hoofdrol speelde in haar levensechte droom. Daar staat ze dan, helemaal perplex. Zou die bijzondere droom een voorbode zijn van de toekomst? Dannie zet alles op alles om haar vijfjarenplan te voltooien, maar dan wordt haar beste vriendin ongeneeslijk ziek en lijkt alles in elkaar te vallen.

Over vijf jaar is mijn eerste kennismaking met deze auteur, en jeetje wat een binnenkomer! Dit boek is er eentje die je in één ruk wilt uitlezen, dankzij de vlotte schrijfstijl en de korte hoofdstukken ben je plots halfweg het verhaal. In het begin is het verhaal nogal algemeen, waardoor je niet goed weet welke kant het zal opgaan en zorgen de throwbacks naar het verleden soms voor verwarring maar plots gaat het verhaal geheel onverwacht een kant op die je niet ziet aankomen. Plotsklaps veranderd het boek van een luchtige feelgood naar een heftig en aangrijpend verhaal. De flaptekst suggereert al dat dit verhaal geen liefdesverhaal is zoals andere, en dat is het zeker niet.
De focus wordt vooral gelegd op vriendschap, onvoorwaardelijke liefde, ziekte en verlies met de boodschap welke dingen echt belangrijk zijn in het leven. De rauwe emoties, boosheid en onmacht bij de hoofdpersonages zorgen ervoor dat je zo meeleeft met het verhaal, kippenvel momentjes zijn dan ook onvermijdelijk. Dit emotioneel verhaal kleeft aan je ribben en laat je niet onberoerd achter. Prachtig zo’n verhalen, maar het volgende boek die ik lees wordt toch weer wat luchtigers.

Meer recensies van lauraleest_be