Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Leuke passages maar het verhaal pakte me niet in

leesbeestje123 04 augustus 2024
Het verhaal gaat over 2 hartsvriendinnen die besluiten om samen op vakantie te gaan. Beiden zijn ze afgelopen jaar hun echtgenoot verloren, hetzij door sterfte, hetzij door scheiding waardoor ze een snoepreisje om het leven te vieren zeker verdienen. Tijdens hun verblijf worden ze geconfronteerd met heel wat onverwachte omstandigheden en schieten hun emoties alle richtingen uit... Gelukkig hebben de dames het afgelopen jaar geleerd om hun mannetje te staan.

Ik was over dit boek helaas niet zo enthousiast en moest eventjes goed nadenken waarom het boek me niet beviel.

Het boek bevat veel dialogen tussen de vriendinnen en ik miste een vertelstijl in derde persoon die wat meer verhalend is en een rode draad doorheen het boek weeft.

Ik miste ook wat luchtigheid en had een hoger feelgood gehalte verwacht.

Ik liet aan Sara weten dat ik haar eerder gelezen boeken beter vind. Ze vertelde me dat dit boek een herwerkte versie van hun eerste, eerder verschenen verhaal is. Daaruit kan ik enkel concluderen dat ze sterk gegroeid is als auteur

Meer recensies van leesbeestje123

Onder leiding van miljonair Anne helpt Jessie in 1918 bij de Franse wederopbouw door kinderbibliotheken op te zetten in omgebouwde ambulances. Totdat ze op een dag spoorloos verdwijnt.

'Uniek aan Wondermond is de keuze van Goemans om een verwende, kortzichtige, mannelijke tiener als hoofdpersonage te nemen in een verhaal dat zo duidelijk stoelt op vrouwenstemmen en verborgen vrouwenleed.'

'Vanhauwaert weet een unieke literaire ervaring te creëren. De inhoud en vorm zijn zo met elkaar versmeed dat ze niet los van elkaar gezien kunnen worden,' zegt de vakjury over het debuut.

Een hartverwarmend verhaal over vasthouden en loslaten te midden van de storm, en een vriendschap die zelfs de diepste wonden heelt. Van de auteur van Onder de magnolia.