Een spannende strijd voor de overlevenden

De overlevenden is het spannende vervolg op het eerste deel ‘De verandering’ dat ik eerder las.
In dit tweede deel gaan we terug op pad met Daniel en Echo in hun strijd om het Revolteleger te verslagen, maar tijdens die strijd ontdekken ze dingen die ze nooit voor mogelijk hadden kunnen houden.
Samen met mensen die ze leren kennen in het Groene Balkon maken ze een plan om de spiraal te gaan verkennen. De Spiraal is de gevangenis waar alle overlevenden zouden vastgehouden worden. De weg hiernaartoe verloopt echter niet van een leien dakje. Zal het hun team lukken om de overlevenden te redden?
Iedereen in het Groene Balkon heeft wel een dierbare die hij/zij mist. Zullen deze familieleden en vrienden erin geslaagd zijn om te overleven en de handen van het leger te blijven of zitten zij ook gevangen in het leger?
Door hun krachten zo efficiënt mogelijk in te zetten proberen de vrienden een weg naar binnen te vinden en iedereen te bevrijden. Zal het hen lukken om uit de handen van het leger te blijven? En is iedereen wel wie hij zegt dat het die is en te vertrouwen?
Dit tweede deel in de verandering-reeks gaat verder waar het eerste deel geëindigd is. Net als het eerste deel is ook dit boek een boek vol spanning en avontuur. Er komen geheimen naar boven waarvan ze misschien liever niet op de hoogte hadden geweest.
Het tweede deel speelt zich voornamelijk af in het Groene Balkon en op hun weg en zoektocht naar de Spiraal. De omgeving hier wordt door de auteur uitgebreid omschreven waardoor je u als lezer goed kan inbeelden wat er allemaal gebeurt en hoe de gevangenis of de weg ernaartoe er uit ziet.
Daniel en Echo maken doorheen het verhaal toch een zekere evolutie mee. Doordat ze elkaar beter leren kennen groeien ze meer naar elkaar toe. Ze zijn tenslotte al een hele tijd op elkaar aangewezen. Het is fijn dat je doorheen het boek ook andere mensen met verschillende krachten leert kennen waar Daniel en Echo ieder op hun eigen manier van gaan houden.
De cover van dit boek sluit mooi aan bij verschillende situaties in het boek. Het moet namelijk soms heel vervelend zijn om zomaar gedachten van het ander te horen of net de gedachten die je wil horen niet te horen.
Doorheen het boek leren alle personages hun krachten beter en beter kennen en deze ook te ontwikkelen en verder te gebruiken. Ik vond het fijn om te lezen op welke manier ze dit deden en hoe dit steeds veranderde. Hoewel de Daniel en Echo zich er allebei wel van bewust waren dat hun krachten zowel een vloek als een zegen konden zijn. Toch merk je doorheen het verhaal dat ze deze niet meer zouden willen missen.
E.M.R Koopman heeft een zeer vlotte schrijfstijl. Ik raasde zo door deze twee boeken heen. De kort hoofdstukken maakte eveneens dat het verhaal heel vlot was. Deze hoofdstukken wisselden af en toe af van perspectief. Enerzijds had je het perspectief van Daniel en anderzijds het perspectief van Echo. Tijdens het lezen merkte ik wel dat ik soms terug moest gaan kijken vanuit wie zijn perspectief ik ook al weer was aan het lezen.
Het was voor mij mijn eerste ervaring met boeken van deze schrijfster en desondanks dat ik misschien eerst mijn twijfels had als ik puur op de covers af ging heeft ze mijn verwachtingen zeker overtroffen.

Meer recensies van Liens boekenhoekje