Een magische wereld dat recht door je hart gaat.

Vandaag is het mijn beurt om de blogtour rond het boek ‘Recht in het hart’ van Jen Minkman af te trappen. Dit boek komt morgen officieel uit bij Dutch Venture Publishing. Ik heb eerder al boeken gelezen van Jen was ook enorm nieuwsgierig naar dit boek.

In dit boek leren we Seren kennen dat opvallend centraal staat in het verhaal. Het boek is geschreven vanuit haar perspectief. We leren haar bij de start van het verhaal vooral kennen in haar gezin. Naar mate het verhaal vordert transformeert Seren in een strijdlustige vrouw die alles zou geven voor haar dorp en dorpsleden.

Het boek speelt zich af in het dorp Calon Carreg. Wanneer ze met de geheime Genootschap van de Ronde Tafel naar de burcht trekken om haar verloofde Daryn te redden speelt de rest van het verhaal zich binnen en rond de burcht af.

Ik vond het fijn dat je als lezer door het perspectief de gedachtegang van Seren volledig kon volgen. Je maakte samen met haar de emoties en strijdlust mee. Seren is een echt doorzetter die zich door niets of niemand zal laten tegenhouden.

Maar is iedereen wel te vertrouwen?

De titel van het boek past heel goed bij het verhaal. Het boek draait letter rond recht in het hart. Meer ga ik natuurlijk niet verklappen. De titel werd al vroeg in het boek verklaard door de ontwikkeling van het verhaal. Door heen het boek werd dit meerdere keren herhaalt.

De cover van dit boek sprak me van de eerste minuut al aan. De lichte kleuren in combinatie met het mysterieuze. Toch zou ik aan de hand van deze cover nooit het verhaal dat ik gelezen heb kunnen raden.
Jen heeft met dit verhaal voor mij weer een voltreffer geschreven. Ze heeft een heel vlotte schrijfstijl en trekt haar lezers om verder te willen lezen. Ik was geboeid en nieuwsgierig hoe deze strijd verder zou gaan.

Toch weet Jen je op het verkeerde pad. Ik had de onverwachte wending die zich voordeed op het einde van het boek niet kunnen verwachten. Net dit maakt het leuk om telkens opnieuw een trigger te hebben om verder te lezen.

Stiekem ben ik benieuwd of we nog meer zullen gaan lezen over het verdere leven van Seren en Daryn.
Bedankt Dutch Venture Publishing en Jen Minkman voor het recensie-exemplaar.

Meer recensies van Liens boekenhoekje