Onder de roos

Liens boekenhoekje 08 december 2025
In dit boek leren we Ella kennen. Ella staat centraal in dit verhaal en het boek wordt opgebouwd vanuit haar perspectief. Via haar nieuwe vrienden komt ze terecht bij ‘Onder de roos’ een clubje waarvan ze niet zo goed weet wat ze moet verwachten, maar haar toch nieuwsgierig maakt.
Ella zit ineens alleen vast in een wereld van 100 jaar geleden. Ze kent de geschiedenis wel, maar kent natuurlijke niet alle gebruiken, de juiste taal en draagt de verkeerde kleren. Hoe kan ze hier in hemelsnaam overleven?
Jen Minkman zet in dit boek de geschiedenis centraal. Zo leert het hoofdpersonage haar eigen wereld kennen 100 jaar vroeger. Je leest als lezer over de andere gebruiken, de veranderingen, voorwerpen die nog niet uitgevonden waren. Anderzijds leer je ook de nadelen van het reeds kennen van de toekomst weten welke grote wereldveranderingen er staan te gebeuren zijn niet altijd een voordeel.
De titel van het boek ‘Onder de roos’ verwijst naar de club waarbij Ella zich heeft aangesloten, maar komt vooral aanbod bij de start van het boek. Op de achtergrond zie je op de cover een gebouw staan. Dit is het gebouw waar het grootste deel van het boek zich afspeelt. Ella komt terecht bij de adellijke familie die hier woont en moet zich hier staande weten te houden.
De eerste druk van dit boek is ontworpen met prachtige sprayed edges van bloemen en blaadjes.
Jen heeft een vlot verhaal geschreven vol van geschiedenis en liefde. Kan liefde overleven met 100 jaar verschil? Wat als je verliefd word op iemand uit het verleden? Het verhaal sleept je mee vanaf de eerste minuut. Elkaar helpen en het zoeken van oplossingen kwam voor mij ook veel aanbod doorheen de verschillende gebeurtenissen in het verleden.
Het boek had voor mij een verrassend maar mooi einde. Al ben ik stiekem wel nieuwsgierig hoe het zou verder gaan

Meer recensies van Liens boekenhoekje