Een prima slot van de Powerlesstrilogie
3,5 ster
Let op, deze recensie bevat spoilers voor de eerdere delen uit deze serie. Heb je Powerless en/of Reckless nog niet gelezen, wees hier dan bewust van.
Paedyn en Kai zijn teruggekeerd naar Ilya, waar hen een onaangename verrassing te wachten stond. Het zal hun beide levens voorgoed veranderen. Maar niet alleen het leven van Paedyn en Kai staat op z’n kop, het heeft ook grote invloed op de mensen om hen heen en misschien wel van het hele koninkrijk Ilya. Kan Paedyn het koninkrijk waar ze zo van houdt redden?
Na een veelbelovend begin met Powerless en een, voor mij, teleurstellend tweede deel met Reckless had ik gehoopt op een meeslepend en geslaagd einde van deze trilogie. Helaas wist Fearless me niet volledig te overtuigen en zit het voor mij mooi tussen Powerless en Reckless in.
De schrijfstijl is prettig en leest vlot weg, maar een groot deel van het verhaal voelde herhalend. Bepaalde gebeurtenissen lijken, weliswaar enigszins aangepast, rechtstreeks uit eerdere delen te komen en dialogen zijn soms wat langdradig. Daarentegen waren er ook scènes die voor mij wel heel snel gingen, daar had juist wel wat meer diepgang en opbouw in mogen zitten.
De laatste +/- 200 pagina’s werd het verhaal wat interessanter en kwam voor mij het gevoel van ‘door willen lezen’ wel wat sterker naar voren. Puzzelstukjes vielen op hun plek, al had ik veel al wel van tevoren voorspeld. Daardoor viel mijn mond niet open tijdens het lezen van het plot, maar het verhaal is wel mooi rond geschreven. Je blijft niet achter met open eindjes, wat het een waardig einde van de trilogie maakt. Het een na laatste hoofdstuk vond ik te clichématig en voegt in mijn ogen weinig toe.
Het is een prima einde, waar ik op sommige momenten echt helemaal in zat, maar het was niet het spectaculaire slot waar ik op hoopte.
‘Loyaliteit en liefde zijn al vernietigend genoeg als ze los van elkaar staan. Nu zijn ze gevaarlijk met elkaar verweven’
Dank aan uitgeverij Pelckman en boekencafé voor dit recensie-exemplaar.
Dank aan uitgeverij Pelckman en boekencafé voor dit recensie-exemplaar.