Fantastisch slot van magische duologie
4,5 ster
Let op! Deze recensie kan mogelijk spoilers bevatten van het eerste deel van deze duologie: ‘Hemelse Rivalen’. Heb je deze nog niet gelezen, wees hier dan bewust van.
Na haar terugkeer van het front wacht Iris wanhopig op een teken van leven van haar grote liefde Roman. Via de magische verbinding van hun typemachines probeert ze hem te bereiken. Wanneer zijn langverwachte brief eindelijk arriveert, blijkt dat Roman zich niets meer herinnert van zijn verleden sinds zijn ontwaken in het vijandelijke kamp. Zal het Iris lukken om Roman te herinneren aan de geloften die ze ooit uitspraken? Terwijl ze onvermijdelijk naar elkaar toe worden getrokken, zetten Iris en Roman alles op het spel om het tij van de oorlog te keren.
Het eerste deel van deze duologie vond ik al goed, maar dit deel vind ik nog beter. Ik zat er vanaf pagina 1 helemaal in. De sfeer in dit deel is grimmiger dan in Hemelse Rivalen want de oorlog is op zijn hoogtepunt. Het tempo ligt hoog en de spanning is het tijdens het gehele boek aanwezig. Er is een grotere rol voor de politiek, maar de romantiek en verdieping van onderlinge relaties is ook zeker aanwezig. De beschrijvingen van de omgeving is (weer) prachtig en ik waande me echt in die wereld.
Ik kon het boek moeilijk wegleggen en zeker het laatste stuk MOEST ik echt doorlezen. Ik voelde mee met Iris en haar zoektocht naar haar geliefden en merkte dat ik vurig hoopte op een goede afloop. Naast de personages uit het eerste deel, maak je ook kennis met nieuwe personages en van sommigen ben ik echt gaan houden. Het plot zit goed in elkaar en omdat er om sommige personages wat mysterie hangt, blijft het ook verrassend (en spannend!) tot het einde.
En waarom is het dan geen 5 ster? Omdat ik van één bepaald stuk in het boek (waar ik niet verder over uit ga wijden, want spoiler-alert!) wat minder goed uitgewerkt vond. Dat had van mij uitgebreider gemogen en het voelde wat te gemakkelijk aan. Maar desondanks: ga deze duologie lezen! Zeker als je zin hebt in een romantasy die wat anders is qua opzet dan de meeste romantasyboeken.
Heel veel dank aan The House of Books en Boekencafé voor dit recensie-exemplaar.
‘’Soms leren we onszelf in extreme situaties pas echt kennen,’ zei ze. ‘Dan moeten we keuzes maken en besluiten wat voor ons het zwaarste weegt. Volgens mij worden we dan maar al te vaak door onszelf verrast. Door wie of wat we blijken te zijn geworden.’’