Wat een debuut!
In ‘Wit in de middernachtzon’ volg je Lucy. Lucy leidt een rustig en gestructureerd leven binnen de muren van de heilige tempel van Haeva. Totdat ze plots door gevleugelden wordt meegenomen naar Tirnia, waar ze de hertog van het eiland Maltarie ontmoet. Hij heeft plannen, die grote gevolgen hebben voor zowel Lucy als de gevleugelden die ze nog maar net heeft ontmoet.
Lucy komt erachter dat er vreselijke dingen gebeurd zijn toen ze nog een kind was en ze beseft dat haar toekomst lang geleden al bezegeld werd. Om aan haar lot te ontkomen, gaat ze op een reis waarin ze moet rouwen om haar verliezen, proeft van de liefde en vecht om haar dierbaren te beschermen.
Wat een ongelofelijk debuut heeft Sanne geschreven! Met ‘Wit in de middernachtzon’ levert ze een krachtig eerste deel af in de ‘Gouden Vleugel-serie’. Het is een toegankelijk YA fantasyverhaal dat je meeneemt naar een zorgvuldig, maar toch eenvoudig, opgebouwde wereld vol vleugeldragers, verborgen trauma’s en opbloeiende hoop. De schrijfstijl is zeer prettig en omdat er telkens weer iets gebeurd, vlieg je door dit boek heen. Ik kon het boek echt niet wegleggen en wilde steeds verder lezen.
Ik ben van verschillende karakters gaan houden en heb ook een afkeer ontwikkeld tegen anderen. Als je dat als auteur voor elkaar krijgt, dan doe je het goed. Lucy maakt een prachtige groei door en leert steeds meer haar eigen keuzes te maken. Er worden relaties opgebouwd en de spanning tussen bepaalde personages is voelbaar. Tijdens het lezen heb ik allerlei emoties gevoeld: ik heb gelachen, mijn adem ingehouden van spanning, gehoopt op een bepaalde uitkomst en een vreugdekreetje gelaten bij het lezen van sommige hoofdstukken. De kracht zit hem voor mij in de menselijkheid van de personages in combinatie met een goed neergezette wereld en precies genoeg actie. Ik kreeg een beetje hetzelfde gevoel bij dit boek als het gevoel dat ik had bij ACOTAR en volgens mij zegt dat genoeg.
Voor wie houdt van verhalen over moed, innerlijke groei, verlies, een vleugje romantiek én een prachtige fantasywereld is dit een boek dat je moet lezen! Ik kan in ieder geval niet wachten op deel 2.