Twaalf kerstdagen in het bijzondere bos

Linda de Jong Linda de Jong
22 mrt 2022

Op eerste kerstdag gaf de Kerstman mij:

Een schattig klein roodborstje in een eik....

Je wordt helemaal blij van het liedje van het vogeltje. Je hoort hem in gedachten al kwetteren.

Kun jij de 12 cadeautjes vinden?
Volg de kerstbeer terwijl hij samen met zijn vriendjes op zoek gaat naar feestelijke kerstcadeaus in het Bijzondere bos (eerder prentenboek). Zoek de twaalf cadeautjes en laat je vooral afleiden door al dat moois.
Voor je het weet verdwaal je, en sta je mee te spetteren met de vossen, teken je mee met de kleine rat, of ga je op bezoek bij kever en vergeet je helemaal te tellen.

Dit is een heerlijk stevig kartonboek, perfect voor jonge natuurspotters. De illustraties van Freya Hartas zijn een lust voor het oog. In het kleinste, afgeronde uithoekje vind je nog iets om te zien, of tellen.
Met een kleine, vriendelijke reminder op het eind, om te laten zien wat je zoekt, zodat je de cadeautjes alsnog terug kunt vinden.

De woordkeuze van Rachel Piercey is ook erg vermakelijk. Misschien ietwat moeilijk voor een tweejarige, om vogelkunstenaar uit te leggen, of kloeke kegels, maar met de illustratie erbij gaat het al veel meer spreken. Het deed mij in ieder geval glimlachen.

Ook leuk om samen met de kinderen spelletjes te verzinnen rondom het thema, of om nieuwe woorden te verzinnen.

Tekst Rachel Piercey | Geïllustreerd door Freya Hartas | Uitgever Lemniscaat
Leeftijd: 0-2+