Advertentie

Is het een kat of hond?

Wie met kinderen te maken heeft, weet het: Kinderen komen elke dag met nieuwe verrassingen en hebben bergen fantasie. Zo ook in Kond, het nieuwe boek van Kim Eberwijn, waarin Pim zijn tekening aan zusje Maan laat zien. Maan vindt het maar een gek beest, en ze vraagt aan Pim wat het eigenlijk is?

"Het lijkt wel een hond met de kop van een kat? Maar is dat het ook?
Ja, zegt Pim, gewoon een gek nepdier, en hij heeft nog een dikke kont ook."

Kond blijkt net zo grappig als zijn naam, en de kathond voelt zich al snel helemaal op zijn gemak bij zijn nieuwe baasjes. Zo op zijn gemak dat hij steeds meer kattenkwaad uithaalt. Zo kruipt hij in de schooltas, laat dikke scheten, en steelt worst uit de koelkast. De twee kinderen ontdekken al snel dat een huisdier, behalve leuk, ook eigenwijs en lastig kan zijn, want plots is Kond verdwenen.

Alles wordt uit de kast gehaald op hem op te sporen. Ze zoeken in de woonkamer. In de kast, onder de tafel, maar hij is nergens te vinden. Gelukkig bedenkt het tweetal snel een nieuw plan.

De illustraties van Kond zijn net zo eigenwijs als de verhaaltjes rondom het fantasiedier. Je kunt zien dat de auteur en de illustratrice samen een hoop lol hebben gehad, om het boek te maken. Met minimalistische lijnen en een beperkt aantal zachte kleuren brengt Maron Vrijburg, de hoofdrolspelertjes, in een dríédimensionale wereld tot leven. Ze gebruikt de kracht die kleuren naast elkaar kunnen oproepen en brengt op deze speelse manier, meer diepte in de verhaaltjes.

Een leuk boek, vol ondeugende spanning en humor, om samen of alleen te lezen. (Vanaf 4 tot 7 jaar)
Ook zeer geschikt voor scholen, of buitenschoolse opvang voor themalessen.

Uitgever Witte leeuw
www. Kinderboeken.nl


Reacties op: Mioef, mioef, hier komt Kond

2
Kond - Kim Eberwijn
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker