Spanning in de Schotse Hooglanden
In Solotrip neemt Noortje Brink je mee naar de Schotse Hooglanden, waar hoofdpersoon Nienke probeert te ontsnappen aan de chaos in haar hoofd én in haar liefdesleven. Gedumpt, teleurgesteld en zoekend naar wie ze eigenlijk is, besluit ze solo rond Loch Ness te gaan wandelen. Een spannende onderneming, niet alleen omdat ze in haar eentje is, maar ook omdat er iemand is die wel héél veel belangstelling voor haar lijkt te hebben...
Brink zet met deze novelle een fijn opgebouwde psychologische thriller neer. De hoofdstukken worden afgewisseld met perspectieven van Nienke en een mysterieuze, onbekende speler, wat zorgt voor een subtiele spanning. De verdachtmakingen en het kat-en-muisspel zijn goed uitgewerkt en zorgen ervoor dat je door wilt lezen.
Maar, de spanningsboog had van mij nét iets sterker gemogen. De setting in de Schotse natuur biedt alle ingrediënten voor een broeierige, beklemmende sfeer, maar die blijft een beetje op de achtergrond. Maar het verhaal is compleet en leest prettig weg.
Kortom: Solotrip is een fijne, vlot geschreven novelle met een boeiende insteek en een interessante psychologische laag. Perfect voor een avondje lezen met een kop thee erbij. Voor lezers die houden van toegankelijke thrillers met een persoonlijke touch.
Tot slot ben ik benieuwd:
Heb jij wel eens iets gelezen van Noortje Brink? En wat spreekt je dan het meest aan in haar verhalen?
Hou je meer van een kort, compact verhaal zoals Solotrip, of ga je liever helemaal op in een dikke, gelaagde thriller?
Sterren: ★★★☆☆ (3 van de 5)
Tot slot ben ik benieuwd:
Sterren: ★★★☆☆ (3 van de 5)