Kruip in de huid van een Journalist in het Midden-Oosten
Chaos in het Midden-Oosten. Een Eco Thriller gescreven door Mario Bergen.
Een zeer actueel en realistisch verhaal, ondanks dat het verzonnen is en veel raakvlakken heeft met de laatste ontwikkelingen in het midden oosten, leest het verhaal toch luchtig weg.
Het is een spannend verhaal, maar wordt verteld op een journalistieke manier, er wordt veel verteld over de culturele achtergrond en gebruiken wat soms erg feitelijk aanvoelt.
Dat maakt dat het verhaal soms weg leest als een artikel in National Geographic.
Erg pakkend en boeiend, maar niet altijd met een emotionele diepgang, wat gezien het onderwerp erg mooi en knap is. Anders wordt het misschien te zwaar om te lezen.
Ik ben een lezer die zich erg hecht aan personages en hun emoties en psychologische ontwikkeling. Maar vanwege de onderwerpen en het verhaal als geheel vind ik deze schrijfstijl juist erg goed!
Ik bleef maar lezen omdat het toch boeiend is en ik graag wou weten waar het verhaal heen gaat, of hoe bepaalde dingen in elkaar zitten.
Ik ben heel blij dat ik het verhaal uit heb gelezen, want het geheel is bijzonder en het personage Daniƫlla maakt ook veel mee.
Het verhaal heeft mij veel bijgeleerd en op emotioneel vlak geraakt. Een bijzonder verhaal wat mij erg bij blijft.
Anders dan andere boeken, misschien juist omdat het zo eng realistisch is en ook op een bepaalde manier heel heftige onderwerpen belicht worden op een manier van een journalist.
Ik had het gevoel zelf op onderzoek uit te zijn!
De schrijver heeft een mooi nawoord geschreven waarin wordt toegelicht dat het boek al geschreven was toen er in het midden Oosten een verschrikkelijk conflict is ontstaan en nog steeds is.
Hartverscheurend, maar dit verhaal laat wel heel goed zien hoe er op verschillende manieren conflicten kunnen ontstaan. Erg knap verwoord op een manier die geen partij kiest maar vooral een kennis deelt over de gang van zaken die ondanks fictief, toch zeer realistisch mogelijk zijn.
Het boek is een absolute aanrader.
Heel actueel en het verhaal heeft mij erg geraakt.
Ik had het gevoel zelf op onderzoek uit te zijn!
Het boek is een absolute aanrader.
Heel actueel en het verhaal heeft mij erg geraakt.