Aangrijpend verhaal, een Eye Opener!

Rauw, Janine Keijser
een heftige confronterende Thriller, je volgt het leven van pam en haar familie en vrienden. Pam komt in aanraking met een groep dieren rechten activisten. Er wordt veel belicht over de gang van zaken omtrent veehouderij en dierenrechten in Nederland en Spanje. Ik heb verschillende feiten gecheckt en ben echt geschrokken! Ik dacht dat Nederland streng controleerde op de leefomstandigheden van dieren en de veeteelt.

Dit boek is een echt eye opener en ik vind echt dat dit boek, hoe heftig ook. Echt opgenomen moet worden op de leeslijst voor het voortgezet onderwijs.
Een echte gewetens Check, een reality check.

Elk hoofdstuk begint met een mooie citaat waar je over na kunt denken.

Naast de ingrijpende boodschap is het een erg goed verhaal en leest het lekker vlot weg, vriendinnen die gezellig film (satc) (sex and the City) avond hebben, verliefdheid, relatie problemen, vriendschap, familie, gezondheid en verlies, wilskracht, onrecht.
Een verhaal met verschillende lagen.
Ik moest wel af en toe het boek weg leggen om even bij te komen en ook dingen na te zoeken.
Toch zat ik meteen weer in het verhaal als ik een aantal dagen of week later weer verder ging lezen.

Quote;
'The time will come when men such has I will look up on the Murder of Animals as they now look on the Murder of men.
Leonardo da Vinci, kunstenaar en wetenschapper.
(15 april 1452- 2 Mei 1519)

Quote;
'Think occasionally of the suffering of wich you spare yourself the sight'
Albert Schweitzer, Arts, Theoloog en Filosoof.
Nobelprijs voor de vrede 1952.
(14 Januari 1875- 4 September 1965)

Quote;
Zolang mensen massaal dieren slachten, zullen zij ook elkaar vermoorden, Inderdaad, hij die het zaad zaait van moord en ellende kan geen vreugde en liefde oogsten.

Pythagoras, wiskundige en Filosoof
(ca. 573 v.Chr- ca. 500 v.Chr)

Het boek krijgt van mij 8/10
4 sterren