Aangrijpende page Turner

Ontworteling van Janine Keijser.
Je volgt Lara in haar onderzoek in de Amazone.
Lara werkt voor een stichting die een stuk Amazone gebied bezit, en daarop samenwerkt met de inheemse stammen die daar wonen. De stammen verbouwen kruiden waarvan ze elixers maken voor de stichting, die de stichting vervolgens verkoopt.

Wanneer de productie van de kruiden elixers stil komt te liggen en ze geen contact kunnen krijgen met de stammen. Stuurt de Stichting Lara met een collega naar de Amazone om te gaan kijken hoe het met de stammen en het gebied gaat.

Eenmaal in de Amazone wordt je meegezogen in het verhaal en leer je de stammen kennen, hun gebruiken en hun puurheid. Je komt erachter waarom er geen productie meer is, en wat er allemaal in de Amazone speelt. Je leert verschillende personen erg goed kennen ook op emotioneel gebied. Wat ervoor zorgt dat het verhaal echt in je gevoel gaat zitten.

Regelmatig moest ik even een tissue pakken of een adempauze nemen.
Een verhaal dat vele emoties oproept, met een knop in je mag een tranen in je ogen leer je erg veel over De Amazone in Braziliƫ.

Deze thriller is een echt eye opener.
Raakt tot diep in je ziel.

Van mij krijgt het verhaal daarom 5/5*
10/10.

Een verhaal wat nog lang na blijft sudderen in je gevoel en gedachten

Meer recensies van Linda s Boekenhoekje