"Ik draag dit boek op aan iedereen die dagelijks een innerlijke strijd voert. Of het nu gaat om angst, depressie of verslaving: Geef niet op en blijf vechten"
Gisteren kon je mijn recensie over Gina Harte deel 1 lezen, 'Stil maar', die ik heel snel heb gelezen omdat ik deel 2 voor gisteravond uit moest hebben voor de samenlezenwe-club bespreking. Ik heb deze twee delen dus redelijk kort op elkaar gelezen en ik moet zeggen dat de boeken qua opbouw en verhaal vrij veel op elkaar lijken.
Carla Kovach blijft een heerlijke, vlotte maar ook emotioneel meeslepende schrijfstijl hebben. Ik zat meteen weer in het verhaal en las weer zo door het boek heen. Deze keer maakte Gina van nog meer perspectieven gebruik, waardoor er wat tempo in het verhaal bleef, maar er in het begin ook nog meer verwarring ontstond over alle perspectieven. Ergens ook wel leuk natuurlijk, omdat je dan meteen al weet dat je een puzzel mag gaan leggen die in het begin vrij verwarrend is.
De cover vind ik nog altijd niet heel speciaal, al snap ik nu bijvoorbeeld wel het kettinkje dat op de cover staat. Daarom beoordeel ik covers meestal ook na het lezen, zodat ik weet waar ik over oordeel. De cover past wel weer heel mooi bij deel 1 en ook bij de inmiddels 10 volgende delen, die we hopelijk ook allemaal snel gaan bespreken. De titel zegt eigenlijk al veel, alleen weet je pas wat de titel zegt als je het boek ook daadwerkelijk hebt gelezen. Dat is in deel 1 ook zo en dat maakt dat de titel treffend is en nieuwsgierig maakt.
Qua verhaal ga ik veel herhalen van wat ik over deel 1 ook heb gezegd. Het verhaal komt wat langzaam op gang. Je moet je voorstellen dat het een boek van 320 pagina's is, waarbij je in die pagina's maar een week laat verstrijken, dus het proces is niet heel snel, eigenlijk niet zoals bij een echt politie onderzoek. Dat betekent wel dat je steeds kleine stukjes te zien krijgt van de dader, en misschien ook al heel snel weet hoe het verhaal in elkaar zit, maar dat je stukje bij beetje ook Gina ziet die alle stukjes bij elkaar legt en dan in actie komt. Ik moet zeggen dat de spanning in dit boek wel beter verdeeld is. Er zit over het hele boek heen wat meer spanning en de plottwist aan het einde zag ik ook absoluut niet aankomen, maar de stukjes spanning duurden ook korter en hadden vooral op de karakters in het boek niet de impact die je zou verwachten. Kovach heeft ook weer veel nadruk gelegd op psychische problemen en in dit geval ook problemen met verkeerde mannen, die Gina aan haar eigen verleden doen denken en daarmee wordt het verhaal rondom Gina steeds verder op gang gebracht en merk je nu ook dat ze langzaam wat karakterontwikkeling en diepgang krijgt. Dit kan ik echter weer niet zeggen van de dader in het verhaal. Deze was wederom oppervlakkig en zonder enige achtergrond.
Ik ben dol op boeken die me emotioneel het verhaal mee insleuren en heb dan ook zeker weer genoten van deel 2 van de Gina Harte serie. De politie familie is geweldig, de verhaallijn is goed, alleen ik blijf toch wat dingen missen en dan heb ik het vooral over diepgang en de echte geheimzinnigheid. Ik moet ook zeggen dat de verhaallijn van deel 1 me meer raakte dan deze, al was dit boek toch ook wel heel leuk en interessant om te lezen.
Wederom hoop ik in deel 3 op meer diepgang achter de karakters, en ik hoop dat er ook een boek komt met iets anders dan mannen die niet weten hoe ze met vrouwen om moeten gaan.
Ik heb wel erg genoten van het lezen en geef 'Dit heb je verdiend' 4,25 sterren!
~ Live Your Life Reading
~ Live Your Life Reading