Het Teken van de Moordenaar

Looneybooks79 21 juli 2025

Als in Bern, Zwitserland, een lijk van een vrouw onder een brug, opgehangen aan haar eigen haar, gevonden wordt, met een merkteken op haar lichaam aangebracht, worden Nemez en Sneijder onmiddellijk op de zaak gezet. Als snel blijkt ook dat de vrouw niet onbekend is voor Maarten S. Sneijder en dat dit niet de eerste moord in een reeks is. De Nederlandse profiler en rechercheur Sabine Nemez begeven zich op een heel gevaarlijke en bloederige zoektocht naar een dader, die hen steeds een paar stappen voor lijkt te zijn. En als snel wordt het Sabine ook duidelijk dat Sneijder niet alles vertelt over deze zaak.

De jonge psycholoog Hannah Norland gaat intussen werken op het rotseiland Ostheverland, waar een instelling voor geesteszieke delinquenten is gevestigd. Dankzij haar therapiesessies tracht ze dieper in de geest te dringen van haar 'cliënten'. Maar in de instelling waren heel wat geheimen rond waar Hannah beter haar neus niet insteekt. Eén van haar cliënten is de Nederlandse seriemoordenaar Piet van Loon, die daar vijf jaar eerder terecht is gekomen nadat Sneijder hem achter tralies liet zetten. Het is deze Piet van Loon die nu de spilfiguur zou kunnen zijn in een duivels spelletje!

Apotheose (de titel van dit boek is heel toepasselijk!) is intussen het derde boek in de Nemez & Sneijder reeks en is in mijn opinie al het tot nu toe beste en spannendste deel in de reeks. Het boek staat geen moment stil en is een van de bloederigste, wreedste delen tot nu toe. Gruber kan samen met Carter en Slaughter in het rijtje gaan staan van thrillerauteurs die het lezen meer dan waard zijn!

Je wordt vanaf het begin tot het einde van dit boek meegenomen op een trip doorheen verschillende landen, langs heel wat lijken, op een zoektocht naar een moordenaar en langs heel wat geheimen die mondjesmaat ontsluierd worden en het boek eindigt dan ook nog eens op een onverwachte cliffhanger... Ik kan in elk geval niet wachten tot AW Bruna beslist om het vierde boek in de reeks ook te vertalen! Het wordt nog even geduld uitoefenen, waarschijnlijk tot in 2026.

Meer recensies van Looneybooks79

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.

Asfalt is een verhaal over twee reizen die naar één bestemming leiden. Overgeleverd aan de gratie van de onbekenden die hen een lift geven, maken vier jongeren een tocht die hun leven voorgoed zal veranderen.