Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Alweer een topper van Olivia Lewis

Loraines_books 02 april 2021
Jullie willen niet weten hoe blij ik was toen ik hoorde dat Sophia haar eigen serie ging krijgen. Sinds het eerste deel in de King serie ben ik al fan van Olivia Lewis. Haar boeken lezen zo heerlijk weg. Begin van de week heb ik ‘Totale Chaos’, deel 1 in de Queen serie, gelezen. Wat een top boek weer!

‘Totale Chaos’ gaat over Sophia King, de dochter van Luci en Benjamin. Ze is inmiddels 20 jaar en volgt een dansopleiding. Ook heeft ze een relatie met de populairste jongen van school, Mason. Naast het dansen maakt Sophia ook geregeld vlogs. Als Scott, een nieuwe leraar, op de school van Sophia komt werken toont hij gelijk interesse in de zangkwaliteiten van Sophia, die hij per ongeluk heeft ontdekt. In no time ontstaat er een totale chaos in het leven van Sophia, en ze had zo’n chaotisch leven.

Vanaf het eerste hoofdstuk zit je gelijk in het verhaal. Het voelt echt als een warm bad. We zien de familie King gelijk zoals we van ze gewend zijn, ‘chaotisch’. Een betere titel voor het boek had ik dan ook niet kunnen bedenken.

Sophia wordt heel mooi beschreven, ze heeft haar onzekerheden en probeert hier mee om te gaan. Je wordt meegenomen door haar leerproces, ze weet soms niet hoe ze moet reageren door haar ADHD. Het wordt zo realistisch omschreven dat je zelf gewoon voelt hoe het voor haar moet zijn.

Scott vond ik in het begin erg mysterieus naar mate het boek vordert leer je hem veel beter kennen. Ik moet zeggen dat Scott nu wel Josh van zijn bookboyfriend troon probeert te stoten. Scott is zo zorgzaam en probeert Sophia uit haar schulp te trekken. Hij staat klaar voor haar en probeert haar meer zelfvertrouwen te geven, we hebben gewoon allemaal een Scott nodig in ons leven.

De schrijfstijl vond ik erg uniek, het lijkt alsof de personages het verhaal aan je vertellen. Dit maakt dat je het gevoel hebt dat je gewoon naast de personages staat als ze het meemaken.

En hoe leuk is het dat we Josh en Luci weer terug zien, ik had ze wel gemist hoor. Het is zo leuk om te zien hoe ze omgaan met hun kinderen en met de veranderingen die groter wordende kinderen met zich meebrengen.

Natuurlijk ontbreken ook in dit boek de steamy scenes niet, en wat zijn ze hot. De chemie tussen Sophia en Scott is gewoon WAUW.

Kortom weer een heerlijk boek, met een unieke schrijfstijl en realistische personages!

Een must-read waar je gewoon door heen vliegt, je kunt onmogelijk stoppen met lezen.

Het boek krijgt van mij dan ook *****, kom maar op met de rest van de serie!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Loraines_books

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?