Bodyguard

Een humoristische feelgood die je in één ruk uitleest.

Hannah ziet er uit als een basisschooljuf, maar is in werkelijkheid een bodyguard. Haar volgende cliënt is steracteur Jack. Hij wordt al een tijd lang lastiggevallen door een doorgedraaide stalker. Het lijkt een makkelijke klus, maar Jack wil niet dat zijn familie erachter komt dat hij een stalker heeft. Daarom moet Hannah doen alsof ze zijn vriendin is om argwaan te voorkomen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Voor mij was Katherine Center een nieuwe auteur, maar na het lezen van ‘Bodyguard’ weet ik zeker dat ik meer van haar ga lezen. Ze heeft een toegankelijke, vlotte schrijfstijl. Ze neemt de tijd om eerst de personages aan je voor te stellen, zodat je een beeld van de personages hebt voordat de verhaallijn echt van start gaat. Dit helpt je om Hannahs keuzes en overdenkingen te begrijpen.

De schrijfstijl is zo opgezet dat je het gevoel krijgt dat Hannah direct tegen je praat. Je krijgt daarom ook meteen een connectie met haar. Aangezien Hannah een heerlijk gevoel voor humor heeft, zit het boek ook vol humoristische opmerkingen en situaties.

Spanning en romantiek wisselen elkaar af. De haat/vriendschap/liefde verhouding tussen Jack en Hannah is heerlijk om te volgen. Het is een dynamisch boek waarbij het elke pagina een verrassing is wat er nu tussen Hannah en Jack gaat gebeuren.

Door het de spanning en actie in het verhaal zie je een hele andere kant van Jack en Hannah. Daarbij houdt het je ook op het puntje van je stoel. Je hebt het boek dan uit voor je het weet.

Wel had ik graag wat gelezen vanuit het perspectief van Jack. Hij heeft veel meegemaakt en nu bekijk je dat vooral van een afstand. Je kunt dan ook niet altijd helemaal inschatten wat hij denkt en voelt. Dit is bij Hannah wel zo, omdat het boek vanuit haar perspectief is geschreven. Dit had ik ook bij Jack fijn gevonden.

Ik heb zo van het boek genoten! Ik ga zeker meer van Katherine Center lezen.

‘Bodyguard’ krijgt van mij ****!

Bedankt voor het recensie-exemplaar Hebban en Kokboekencentrum.

NB: Dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening

Meer recensies van Loraines books