Het verleden van jou en mij!

Loraines books 04 juni 2025
Tristan had alles, maar na een groot verlies is hij nog maar een schim van zichzelf. Hij houdt iedereen op afstand… tot hij Elizabeth ontmoet. Ook zij heeft haar hart gebroken en samen vinden ze licht in de duisternis. Kunnen ze de stukjes van hun gebroken verleden weer herstellen?

Brittainy Cherry heeft een krachtige schrijfstijl. Je voelt de wanhoop van de personages in woorden. Het verhaal komt bij je binnen. Tristan en Elizabeth hebben beide geliefdes verloren en dit heeft de nodige sporen achtergelaten. De emoties en gevoelens die hiermee gepaard gaan zijn op kwetsbare en rauwe wijze op papier gezet. Je leeft met de personages mee.

Wel voelde het verhaal een beetje gehaast aan. Bij een aantal belangrijke momenten (in de rouwverwerking) wordt maar kort stilgestaan of alleen op gereflecteerd. Dit voorkomt dat de diepgang verder kan worden opgezocht.

De wisselende perspectieven waren van grote toegevoegde waarde voor het verhaal. Vooral omdat iedereen op zijn eigen wijze omgaat met rouw. Door zowel het proces van Elizabeth als dat van Tristan te laten zien krijg je meer inzichten in hun karakter. Je ziet ook welke invloed het heeft op het vinden van een nieuwe liefde.

In het boek maak je diverse sprongen in de tijd, vaak een aantal weken of maanden. Hierdoor voelde het niet altijd als een vloeiend verhaal. Geregeld werd er tussen neus en lippen door kort verteld dat het inmiddels alweer maanden verder was. Dit geeft je ook het gevoel dat je aan aantal grote gebeurtenissen hebt gemist.

Naast de emotionele en liefdevolle verhaallijn is er ook een vleugje spanning te vinden in het boek. Dit komt onverwacht en laat je op het puntje van je stoel zitten.

Brittainy Cherry laat in ‘Het verleden van jou en mij’ verschillende emoties aan bod komen. Rouw, liefde, verdriet, blijdschap, angst en boosheid, voor alles is plek in het boek. Dat maakt het boek een rollercoaster die je in één ruk uit leest.

‘Het verleden van jou en mij’ krijgt van mij ****!

Bedankt voor het recensie-exemplaar Zomer & Keuning .

NB: Dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Loraines books