Huisgenoten!
Een zeer sterke thriller van eigen bodem!
Heel Leiden is geschokt wanneer het levenloze lichaam van een jonge studente aan een vlaggenmast van de Leidse studentenvereniging Minerva hangt. De politie staat voor een raadsel, dus besluit het onderzoeksteam de net afgestudeerde criminoloog Jackie Laurijssen in te schakelen. Terwijl Jackie de studenten ondervraagt, ontdekt ze dat de moordzaak terug te leiden is naar een vermissing uit 1993. Ze komt steeds meer details op het spoor, maar merkt ook dat ze door verschillende partijen wordt tegengewerkt.
Jackie is een personage dat meteen heel realistisch aanvoelt. Haar scherpe kijk op de zaak laat je een nieuw perspectief zien. Je kunt haar redenering volgen en samen met haar probeer je de zaak op te lossen. Door in te zoomen op haar achtergrond en leven voel je ook een connectie met haar.
De verhaallijn is heel spannend. Doordat het verhaal vanuit de ogen van diverse personages wordt bekeken, heb je soms meer informatie dan de hoofdpersonages zelf. Je blijft geïnteresseerd in het verhaal, omdat je wil weten of Jackie ook achter deze informatie komt.
Hoewel het verhaal soms een tikkeltje voorspelbaar kan zijn, zijn er toch voldoende plotwendingen om je nieuwsgierig te houden. Door niet alleen de focus te leggen op het oplossen van de moorden, maar ook oog te hebben voor interne corruptie, bedreigingen en de achtergrond van de personages is het een veelzijdige thriller.
Marit Vanström laat je meeleven met Jackie en haar collega, maar weet ook hoe ze je een hekel moet geven aan andere personages. Je zit helemaal in het verhaal en moet gewoon weten hoe het afloopt.
Het einde zie je niet aankomen en je blijft vol verbazing achter. Je wordt meteen heel nieuwsgierig naar het volgende boek.
‘Huisgenoten’ is een aanrader voor de echte thriller liefhebber. Ik ga de volgende boeken van Marit Vanström zeker lezen!
‘Huisgenoten’ krijgt van mij ****!
Bedankt voor het recensie-exemplaar Harper Collins.
NB: Dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.
‘Huisgenoten’ krijgt van mij ****!
Bedankt voor het recensie-exemplaar Harper Collins.
NB: Dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.