Wat ik wil voor kerst!
Een heerlijk feelgood die perfect de kerstgedachte weet te vangen!
Het is bijna kerst. Molly en Andrew willen naar hun families in Ierland, maar een gigantische sneeuwstorm saboteert hun vlucht. Eén keer per jaar zien Molly en Andrew elkaar. Ze zitten altijd naast elkaar op de laatste vlucht vanuit Chicago. Molly is vastbesloten om Andrew voor de feestdagen bij zijn familie te krijgen. Ze laat een sneeuwstorm geen roet in het eten gooien. Terwijl de sneeuw blijft vallen, blijkt het universum ook nog iets anders voor haar in petto te hebben….
Molly is een heerlijk scherp personage. Ze heeft een goed gevoel voor humor en kan sarcastisch uit de hoek komen. Met elk hoofdstuk leer je haar beter kennen. Je krijgt steeds een diepere laag te zien. Andrew is ook een personage die heerlijk sarcastisch uit de hoek kan komen. Molly en Andrew vullen elkaar perfect aan. Hun dialogen zitten vol passie en gevatte opmerkingen.
De kerstsfeer is voldoende aanwezig in het boek. Al ligt de focus wel meer op de kerstgedachte. Familie speelt een grote én belangrijke rol in het boek. Ze zorgen voor een chaotische en gezellige dynamiek. Eigenlijk precies de dynamiek die je zelf ook ervaart tijdens de feestdagen. Niet alles loopt op rolletjes en dat maakt het verhaal ook zo leuk. Het boek heeft voldoende onverwachte wendingen.
Catherine Walsh weet precies hoe ze je aandacht bij het verhaal moet houden. Af en toe krijg je een kijkje in het verleden. Dit maakt je nieuwsgierig naar meer. Al had ik het ook leuk gevonden als er af en toe een hoofdstuk vanuit Andrews perspectief was voorgekomen in het boek. Nu blijft het soms een beetje gissen naar wat hij precies denkt en voelt.
‘Wat ik wil voor kerst’ is een boek dat je absoluut moet lezen deze kerstdagen! Je krijgt helemaal zin in de feestdagen als je aan het lezen bent.
Het boek krijgt van mij ****!
Het boek krijgt van mij ****!