Je staat op het punt om voor de gek gehouden te worden!
Houd jij van goocheltrucs? Ik blijf ze altijd verbluffend vinden, zeker wanneer de goochelaar zelf er ook een mooie show van maakt!
Toen ik las dat De Grote Vossenjacht over goochelen ging was ik dan ook meteen nieuwsgierig. Dit thema lezen we niet zo vaak in kinderboeken.
De grote vossenjacht is een tv-programma waarin de deelnemers strijden om de nalatenschap van een mega-beroemde illusionist genaamd De Grote Vos. Liz heeft geluk dat ze mee mag doen aan het programma want zij heeft naast het winnen van de wedstrijd ook nog een ander doel. Ze is er namelijk van overtuigd dat De Grote Vos zijn succes te danken heeft aan haar vader, en haar vader heeft ze al jaren niet meer gezien. Ze heeft er alles voor over om de truc van haar vader terug te stelen, en de vraag is natuurlijk; Gaat dat haar lukken?
‘Dit boek is een truc.’
Samen met Charlie vormt Liz een koppel, ze nemen het op tegen Ruby en Harry die ook zo hun eigen redenen hebben om de wedstrijd te willen winnen.
‘Met een vriend in het donker lopen is beter dan in je eentje in het licht lopen.’
De twee teams moeten verschillende trucs ontmaskeren en zo komen ze steeds een level verder. In het boek komen verschillende trucs aan bod en zelfs lees je van sommige trucs hoe ze in elkaar steken. Een aanrader voor de echte goochel liefhebben.
Het boek is geschreven met lekker veel vaart, je kunt geen enkel moment indutten want er gebeurt steeds weer iets nieuws. Het plot kom dan ook uit een verrassende hoek en maakt dat ik het boek pas weg kon leggen toen ik het uit had.
Naast goochelen komen ook thema’s aan bod als ziekte en het hebben van een lichamelijke beperking. Liz de hoofdpersoon van De grote vossenjacht is haar been verloren tijdens een auto ongeluk, maar is ondanks dat een echte doorzetter. Justyn Edward heeft dat op een mooie manier verweven in het verhaal zonder er de nadruk op te leggen.
Ik heb enorm genoten van dit boek en De grote Vossenjacht is dan ook echt een aanrader!
Let wel goed op; Je staat op het punt om voor de gek gehouden te worden!