Jonge lezers zullen smullen!!

Manon Manon
4 mrt 2022

Het snode plan van Rarius is deel 1 in de Kat tegen kwaad serie en op de cover zien we de hoofdpersonages Pelsbeth en Wolfrik.

Pelsbeth en Wolfrik zijn echte Monsterjagers. Maar in Miauwdam is het maar rustig bij hun Monsterjagerskraam. Toch hebben ze al snel een klant, maar helaas verdient die klus niet echt iets. Wanneer ze Broccito willen gaan eten, maar geen geld hebben, horen ze opeens gegrom.. is dat een rommelde maag? Of is dat … een… monster?? Jazeker ze krijgen de kans een draak te redden en daarmee de stad te redden!

Dit is echt een ideaal boek voor de jonge lezer die er wel van houdt om een beeld bij het verhaal te hebben en veel te lachen. De flitsende illustraties en korte teksten met veel humor geven dit boek een aantrekkelijke uitstraling en het schreeuwt om gelezen te worden. De kleurrijke tekeningen spreken je meteen aan en doordat het verhaal veel vaart heeft lees je dit boek met groot genoegen.

De plattegrond voorin het boek wekt al meteen wat nieuwsgierigheid op, wat gaat er allemaal gebeuren? Ook de twee katten Pelsbett en Wolfrik zijn leuk neergezet en zijn een echt duo. Wanneer Rarius in het verhaal komt wordt het pas echt spannend en begint het avontuur. Rarius en zijn snode plan kunnen wel eens voor opschudding zorgen!

Door de humor, de komische streken en de vrolijke illustraties was Het snode plan van Rarius een heerlijk boek om te lezen, echt gelachen met deze twee antihelden!

Kat tegen kwaad belooft een leuke serie te worden die door veel jonge lezers verslonden zal worden. Hier thuis was het boek binnen no time uit en volgde meteen de vraag wanneer het volgende deel uitkomt. Wij kunnen in ieder geval niet wachten en hebben volop genoten van dit boek.

Meer recensies van Manon