Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Een nieuw avontuur met Boer Boris!

Manon 13 september 2024
Een aantal jaren geleden las ik ze regelmatig voor aan mijn kinderen, als juf mag ik ze wel eens voorlezen voor de kinderen van mijn klas en nu als tante mag ik nog steeds voorlezen aan mijn nichtjes. En laat nou een van deze nichtjes dino’s helemaal fantastisch vinden en aangezien we ook nog dol zijn op Boer Boris, was dit boek een mustread.

De boekpresentatie van dit boek was in Naturalis waar vanaf 17 oktober een kudde van vijf triceratops te bewonderen zal zijn. Daarvoor, in deze zomer, kun je deze dino’s los van elkaar bewonderen in vijf steden verspreid over Nederland. In samenwerking met de natuurmusea en bibliotheken van Maastricht, Tilburg, Delft, Haarlem en Leeuwarden kan iedereen deze dino’s gratis bewonderen.

In dit avontuur van Boer Boris en de dino is Boer Boris rustig zijn land aan het omploegen als hij een bot vindt. Niet zomaar een bot, maar een heel groot bot. Uiteraard vragen ze zich af van wat voor dier het kan zijn geweest. Als ze verder graven vinden ze nog meer botten en Boris puzzelt ze in elkaar. Komen ze er achter van welk dier deze botten zijn?

In korte zinnen, die veelal op rijm zijn, vertelt Ted van Lieshout een grappig en ook spannend verhaal over een bijzonder ontdekking. Boer Boris heeft zoals altijd goede ideeën en al snel volgen er leuke oplossingen en ontstaan er gekke situaties.

Met de mooie kleurrijke illustraties van Philip Hopman wordt het verhaal nog meer tot leven gebracht en met kleine en leuke details is het boek compleet. Ik weet zeker dat het genieten is om dit boek samen je kleintje te bekijken en te ontdekken wat Boer Boris en zijn vrienden allemaal meemaken.

Met een verwijzing naar Naturalis leest het verhaal vlot en hier kregen ze er geen genoeg van. Ook is er weer de herkenning uit de vorige boer Boris boeken en dat vind ik altijd zo leuk gedaan.

De mooie uitgave van het boek maakt het verhaal helemaal af. De mooie prenten, de stevige kaft en kleurrijke cover trekken me meteen aan als lezer en zorgen ervoor dat dit boek nou eenmaal gelezen moet worden.

Meer recensies van Manon

Een roman die bijna uit zijn voegen barst van emotie met een prachtige schrijfstijl en onvergetelijke personages, een verhaal dat je telkens weer zult willen herlezen.