Liefde, afscheid nemen en een thuis vinden.

Margje_V Margje_V
10 mrt 2022

Alles is terloops vertelt een verhaal over  Johanna die op negenenveertig jarige leeftijd tijdens een depressie, een burn-out en Q-koorts in een psychiatrische kliniek terecht komt.

Johanna haar vader werkt in haar jeugd voor het bedrijf Philips waardoor ze veel moeten verhuizen.

Ze reizen van Colombia naar Argentinië en Brazilië.

Het verhaal wordt mede door flashbacks verteld. De Flashbacks zijn schuin geschreven en in een klein lettertype. Ik moest hier erg aan wennen. Schuin schrift is voor mij al snel rommelig.   De tekeningen in het boek zijn wel een hele mooie aanvulling.

De cover met de paars bloeiende bomen en de omgeving doen me samen met een psychiatrische kliniek denken aan iets van homeopathische kruiden.

Johanna vertelt over haar jeugd en hoe ze is opgegroeid. Het is meeslepend en mooi geschreven.

Ze neemt ons mee in haar zoektocht naar zichzelf en naar een thuis.  Waar is je huis? Waar voel je je thuis?  Heb je wel een thuis? Afscheid nemen hoort helaas ook bij dit prachtig en ontroerende verhaal.

“ Bij rouwen hoort ook loslaten en in eerste instantie zijn het de aardse dingen die we weg moeten doen.”

De auteur schrijft beeldend en je leeft erg mee met de personage Johanna. Net zoals haar vorige boek “ Blijven of Gaan “ is het boek zomaar uit.

3,5 sterren

Meer recensies van Margje_V