Een ontdekking
"Ongewenst"is de eerste thriller die ik van Kristina Ohlsson lees en ik heb ervan genoten.
Alex Recht, Frederika, Peder en Ellen lijken in eerste instantie een vreemd rechercheteam waarin reactionaire ideëen over vrouwen bij de politie heersen, waarbij binnen dit team vooral de in eerste instantie wat afstandelijk overkomende Fredrika met haar wetenschappelijke achtergrond als een buitenstaander wordt gezien bij wie het ware politiebloed ontbreekt.
Het team buigt zich eerst over de verdwijning van een jong meisje uit een trein en wat later over de verdwijning van een baby uit zijn kinderwagen.
Ik vond het boek meeslepend geschreven en heb het binnen de kortste keren uitgelezen.
Voor de liefhebbers van psychologische thrillers is dit boek een aanrader.
Het boek is in een prettige stijl geschreven en geeft volop ruimte aan de ontmaskering van een dader die zich het gruwelijke doel heeft gesteld om vrouwen te bestraffen.
Een extra kwaliteit van het boek vind ik de beschrijving van de ontwikkeling van de karakters van het rechercheteam,
Wat fijn dat er meer delen volgen!
Voor de liefhebbers van psychologische thrillers is dit boek een aanrader.
Wat fijn dat er meer delen volgen!