De kleermaakster van Parijs

Marieke Leest 16 juni 2024
Het heeft echt enige tijd geduurd voor ik aan de schrijfstijl gewoon was. Het is een slowread met een heel vertellende schrijfstijl. Zeker in het begin. Alsof het hoofdpersonage haar verhaal aan de lezer vertelt. Ondanks dat dit dan zou moeten overkomen alsof jij het verhaal persoonlijk aanhoort, bleef het voor mij soms een beetje teveel op afstand.

Gelukkig wende dit na een tijdje en hoe verder het verhaal in de tijd, hoe meer mijn interesse werd gewekt en hoe meer ik meegesleept werd in het verhaal.

Wat het verhaal betreft gaat het over Rosa Kusstascher die als kind heel drukbezette ouders had. Moeder baatte een eet-en drankgelegenheid uit waardoor er weinig tijd overbleef voor de kinderen. Als Rosa iets vreselijks overkomt, dan heeft haar moeder er eerst geen oog voor door de drukte in de zaak. Door de omstandigheden moet Rosa weglopen van huis en start ze er een nieuw leven. Rosa’s leven heeft ook wel de nodige ups and downs gekend. Ze moet soms harde keuzes maken. Het verhaal is zeker wel met momenten aangrijpend, intrigerend en er zijn ook een aantal thema’s in het boek die het verhaal diepgang geven.

Als je net als ik het begin wat stroef vind, probeer ook gewoon vol te houden zodat je het mooie verhaal verder kan ontdekken.

Meer recensies van Marieke Leest

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.