verrassend, indrukwekkend, aangrijpend
Dit boek! Echt verrassend, droevig, heftig, indrukwekkend, aangrijpend. Alle emoties heb ik gevoeld bij dit boek.
Kemi is een meisje dat later een wetenschapper wil worden. Maar als er plots een asteroïde op de aarde afkomt die met heel grote waarschijnlijkheid de aarde zo erg zal raken dat de laatste dagen van leven op aarde gekend zijn, staat haar leven op zijn kop. Terwijl de familie troost zoekt bij elkaar, komt Kemi op het idee om een tijdscapsule te maken waarin elk familielid iets steekt wat ze dierbaar vinden. De angst en de emoties die Kemi ervaart, zijn eerst misschien een beetje een ver-van-mijn-bed-show tot… het wel heel dichtbij komt en tastbaar wordt. Kemi moet afscheid nemen en moet haar angsten onder ogen komen.
Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Kemi. In deel één leer je haar kennen en sluit je haar in je hart. In deel twee breekt je hart gewoon. De emoties gaan alle kanten op. Het is zo moeilijk om de juiste woorden te vinden om dit prachtige, aangrijpende boek te omschrijven. Ik kan het alleen maar aanraden, ook bij mensen die niet vaak jeugdboeken lezen, zou ik willen zeggen: lees dit boek!
Thema’s die aan bod komen zijn: rouw, familie, racisme. De thema’s zijn misschien heftig maar het is heel mooi verwerkt. Niettemin zal je wellicht een traantje moeten wegpinken.