op mijn favorietenlijstje

Marieke Leest Marieke Leest
20 mrt 2021

Ik heb er een tijdje over gedaan om deze recensie te schrijven maar het is één van de moeilijkste die ik al geschreven heb. Ik kan bijna niet beschrijven hoe ik het boek ervaren heb. Ik ben gestart op zaterdagmorgen en sloeg het boek dicht voordat ik ging slapen. Ik wilde het gewoon uitlezen.

Van zodra ik het boek begon te lezen, werd ik meegenomen door de prachtige schrijfstijl van de auteur. Ik hou ervan! Het is enorm filmisch geschreven en leest vlot.

Het is een liefdesverhaal. Niet alleen dat van Dino en Julia maar ook dat van haar vader. De personages zijn niet echt diep uitgewerkt maar dit verhaal kan het hebben. Het voelde niet afstandelijk omdat je op één of andere manier toch dichtbij komt.

Het verhaal gaat weliswaar een kant op die ik niet verwacht had en eindigt helemaal anders dan je als lezer zou denken. Het is ook een soort van open einde waarbij je je eigen fantasie wat moet aanspreken.

Dit boek zelf moet je zelf ervaren. Misschien hou je er net als ik ook van, misschien ontdek je dat het helemaal niks voor jou is. Maar ik vind wel dat dit boek gelezen mag worden. Her komt op mijn favorietenlijstje en ik da deze auteur zeker blijven volgen.

Meer recensies van Marieke Leest