spannende tech thriller
We zijn intussen 2048. Meerdere aanslagen teisteren de wereld. De aanslagen worden digitaal aangestuurd. Profielen worden gehackt, zelfrijdende auto’s worden aangestuurd als moordwapens, een vliegtuig word neergehaald. En het lijkt erop dat de Chinese Wing Li erachter zit. Aangezien het profiel van de zoon van Romy Bell gehackt werd, raakt ze betrokken bij de zaak, hoewel ze haar werk eigenlijk vaarwel gezegd heeft na een burn out.
Romy Bell, in de vorige verhalen bleek al dat ze meerdere ballen moet ophouden - werk en privé, blijkt toch tegen haar grenzen te zijn opgebotst en dat wordt ook wel duidelijk neergezet in het verhaal. Maar haar vechtlust en inventiviteit heeft ze gelukkig niet verloren.
Dit boek is iets dunner dan de twee voorgaande delen maar dat maakt ook dat er bijna continue actie is. Op sommige momenten was het zelfs nagelbijtend spannend.
Deze nieuwe tech-thriller voorspelt in zekere mate wat er kan gebeuren als iedereen volledig geconnecteerd is en alles online gebeurt. Dan kunnen mensen met slechte bedoelingen ook alles hacken en naar hun hand zetten. Tegelijkertijd is het ook een hedendaags thema.
Spannend, interessant en vlot geschreven. Dit derde deel is alweer een steengoede thriller geworden en het is toch een beetje jammer dat het er voorlopig op zit voor Romy Bell. Al hoop ik stiekem dat er later toch nog een vervolg komt.
Tip: lees eerst de eerste twee delen. Zo groei je mee in de wereld waar Romy nu in leeft en maak je ook kennis met alle snufjes die de mensen ter beschikking hebben.