mooie feelgood met diepgang

Marieke Leest Marieke Leest
5 mrt 2022

Deze feelgood speelt zich af in grotendeels twee verhaallijnen, waar bij de ene zich in het heden en de andere in het verleden afspeelt en dit zowel in Antwerpen als in Italië.

Charlie baat een hippe eettent uit in Antwerpen. Ze heeft een leuke vriendinnenclub en leuke klanten. Op een bepaald moment krijgt ze te horen dat de nieuwe eigenaar het huurcontract van haar zaak wil beëindigen.

Daarnaast lezen we over Georgina die in Italië haar hart verloren is. Maar door de omstandigheden is ze daarna toch weer naar Antwerpen verhuisd waar ze nog steeds woont.

Deze Vlaamse feelgood heeft alle ingrediënten die ik in een feelgoodverhaal zoek en toch vond ik het weer helemaal iets anders dan andere boeken in dit genre. Door de perspectiefwisseling krijg je ook vanuit twee kanten het verhaal te lezen wat de personages en verhaallijnen meer diepgang geeft.

Leuke personages, knappe mannen, een toffe vriendinnenclub, lekker eten, een hippe setting, liefde, romantiek en humor. En dit alles geschreven met een vlotte pen, een beeldende stijl en daarenboven nog een sausje Italië.

Als je nog een ontspannende feelgood zoekt om te lezen aan het zwembad en die toch ook voldoende diepgang heeft (of aan het strand, in het hotel, in de tuin of gewoon lekker thuis op de zetel/bank) zoek niet verder want deze is echt een aanrader.

Nu al een favoriet van 2022!

Meer recensies van Marieke Leest