Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Blair heeft het helemaal voor elkaar. Ze werkt in de marketing bij Evoque magazine met als enige doel de positie van Junior fashion editor te verkrijgen. Alles staat in het teken van haar doel en ze heeft een lijst gemaakt met 29 leefregels. Zolang ze zich daaraan houdt kan er niets misgaan.
Maar haar droom valt in duigen wanneer de functie op oneerlijke wijze voor haar neus wordt weggekaapt en ze vervolgens ook nog wordt ontslagen. Dan maakt haar perfecte advocaat vriendje ook nog hun relatie uit, (omdat hij al langer vreemdgaat met zijn secretaresse). Blair gooit haar lijst overboord en begint te leven.

Het is een heerlijk verhaal. Blair is een leuk personage, ze heeft zo lang keihard gewerkt en volgens een strakke levensstijl geleefd dat ze nu ze die afspraken aan de kant heeft gezet pas ontdekt hoeveel moois er in het leven is. Hoewel, ze begint met het breken van haar regel ‘word nooit dronken’ en belandt gelijk in een vreemd bed bij een prachtige man thuis en met een enorme kater. Die man is het begin van een nieuwe droom die onhaalbaar is, want hij is haar baas en heeft ook nog eens enorme bindingsangst.

Elke hoofdstuk heeft de naam van een regel van de lijst, welke onderuit wordt gehaald, vaak op hele grappige wijze. Er zit heel veel humor in het verhaal, maar ook serieuze onderdelen.
I have never is gebaseerd op een drink-spelletje waarbij je anderen uitdaagt om dingen te noemen die anderen nog nooit of juist wel hebben gedaan. Was Blair altijd de winnaar, gedurende het verhaal is dat wel veranderd. Het is mooi om te zien hoe Blair zich ontwikkelt nu ze los is van haar eentonige leventje. Het brengt haar een hond, een nieuwe leuke baan en uiteindelijk de liefde van haar leven.

Een leuke, grappig en liefdevolle komedie met leuke personages. Met recht een echte feelgood.

Reacties op: Het loslaten van 29 leefregels

1
I Have Never - Camilla Isley
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker