Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Tess Gerritsen haar nieuwste thriller is een stand-alone en is anders dan de lezers van haar zijn gewend. In een licht gothic verhaal met een vleugje 50 shades of Gray, balanceert het verhaal tussen werkelijkheid en illusie.

Hoofdpersonage Ava Collette ontvlucht Boston, het waarom wordt later in het verhaal duidelijk, maar ze laat haar leven daar achter om zich nu te storten op het schrijven van een kookboek. Ze huurt een huis aan zee in Maine: Brodies watch, een huis met een geschiedenis. Ze voelt zich er thuis, maar ze voelt ook dat ze niet alleen is. Af en toe hoort en ruikt ze vreemde dingen en ze voelt zich bespied. Samen met een ghosthunter en een knappe dokter weet ze een deel van de mysteriën te ontrafelen, maar zelf raakt ze verstrikt in wat er om haar heen gebeurt.

Het verhaal wordt met vaart verteld en leest vlot, toch wil het nergens echt spannend worden. De meeste verhaallijnen krijgen wel een antwoord, maar het mysterie van Brodie blijft in het midden. Het is aan de lezer om te beslissen wat hij nu is en dat zorgt voor een einde dat voor de een anders kan zijn dan voor de ander.

Schaduw van de nacht is een mysterieuze thriller waarin schuld en vergeving de oorzaak zijn van de omstandigheden, maar waar evengoed een moordenaar zijn kans schoon ziet en denkt ongestoord zijn gang te kunnen gaan. Wie of wat zal hem stoppen?

Reacties op: Mysterieuze thriller

167
Schaduw van de nacht - Tess Gerritsen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker