Advertentie

Thriller van Nederlandse bodem met een hoofdrol voor een gruweldaad, uitgevoerd in Amsterdam, zeer sterk in de proloog naar voren gebracht. De proloog belooft een spannend en bijzonder eigentijds boek; het zou zomaar waarheid kunnen worden...

De hoofdrol is weggelegd voor Léon Coeur, een geschorste rechercheur uit Leiden. Zijn liefde voor het vak is zó groot dat de schorsing hem niet belet om, achter de schermen en min of meer in het geniep, achter een zaak aan te gaan die steeds groter lijkt te worden.

Er is een dode man gevonden in een park in Leiden, uitgemergeld en met een aantal bijzondere uiterlijke kenmerken. Het slachtoffer is een Midden-oosten journalist, al enige maanden vermist, werkzaam voor een opinietijdschrift. Léon beseft dat er sprake is van een gecompliceerd misdrijf en hij doet er alles aan om uit te zoeken wat er precies gebeurd is. Hij krijgt hierbij hulp van zijn nichtje Hanna, een studente criminologie.

Léon bijt zich in de zaak vast en doet een aantal schokkende ontdekkingen. Al snel blijkt dat zijn rol in het onderzoek van groot belang is en dat hij meer te weten is gekomen dan het team dat de zaak moet oplossen waardoor zijn schorsing ongedaan wordt gemaakt.

De personages zijn redelijk tot goed uitgewerkt en krijgen een ‘menselijk’ kantje door de zorgvuldige beschrijvingen van de karakters, de onderlinge verhoudingen en gebeurtenissen uit het verleden.

Het boek leest gemakkelijk en is verdeeld in korte hoofdstukken. In het begin is het, door de perspectiefwisselingen, soms wat verwarrend. De spanning wordt redelijk opgebouwd maar het einde is wat vlak. Soms wat voorspelbaar, soms wat vergezocht en ongeloofwaardig.

Reacties op: Spannend maar soms wat verwarrend

226
De witte kamer - Samantha Stroombergen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00 Bestel het e-book € 11,99
E-book prijsvergelijker