wat een heftig verhaal
Ik las ‘Tranen in de regen’ van Mariska Noordeloos.
Bram is een zogeheten ‘kamper’. Zijn afkomst en de cultuur waar hij in opgroeit, doen hem in de criminaliteit belanden. Tegen elke storm in, is Bram altijd bezig zijn dierbaren te beschermen. De zorg voor zijn zwakbegaafde broertje, het beschermen van de liefde van zijn leven Angelique, zijn kinderen uit het gedwongen huwelijk met Maria. Het bepaalt allemaal Brams’ handelen. Toch maakt hij ook verkeerde keuzes. Brengen die keuzes zijn dierbaren in gevaar? Tranen in de regen is opnieuw een ijzersterk verhaal van Mariska Noordeloos.
Wat het was met dit boek, ik weet het niet. Verschillende keren werd ik getroffen door de cover. Het deed wat met me en liet me niet met rust. Steeds weer werd ik als het ware geroepen door de foto van die man. Dus Mariska gemaild en gevraagd of ze nog een exemplaar van dit boek had. Gesigneerde boeken hebben nu eenmaal mijn voorkeur.
Het was niet voor niks. Vanaf het begin werd ik gegrepen door het verhaal. Hoe deze jongen zijn jeugd moest doorbrengen met een moeder die niet naar hem en zijn broertje omkeek en hen verwaarloosde zodat hij al vroeg voor zichzelf moest zorgen. Ook was hij er altijd voor zijn broertje. Hij is vroeg gaan werken na school maar zijn moeder pakte ook daarvan het geld van hem af. Ik wil niet te veel verklappen maar dit eerste stuk vind ik zelf heel heftig.
Verderop in het boek leren we zijn dochter kennen en wordt door terugblikken het leven van haar vader duidelijk.
Toen ik er eenmaal in begonnen was kon ik het boek haast niet meer wegleggen en wilde weten hoe het zou aflopen met Bram en zijn dochter.
Mariska, dit boek heeft me veel gedaan. Het krijgt dan ook de volle 5 sterren.