heftig, spannend maar vooral hartverscheurend
Voor Boekentoer las ik; ‘Weet jij wie ik ben’ van Mariska Noordeloos. Wat zal ik er over zeggen;
Heftig, spannend, hartverscheurend.
Anna leert op jonge leeftijd Jos kennen en ziet in hem de kans om te ontsnappen aan een jeugd vol armoede en een alcoholische vader. Ze komt echter bedrogen uit. Na jaren van mishandeling, vlucht ze met haar kinderen. Ze komen terecht in een vakantiepark waar ze Martijn ontmoet. Is Martijn de man die hij lijkt te zijn of begaat Anna opnieuw een vergissing? Weet jij wie ik ben? Is opnieuw een ijzersterk verhaal van Mariska Noordeloos. Vol spanning en emotie. Een verhaal over misbruik, mishandeling en verkeerde keuzes.
Ook dit boek van Mariska Noordeloos had me snel te pakken. Vanaf het begin hield het boek me in zijn greep en wilde ik alleen maar doorlezen.
Wat een afschuwelijke jeugd maakt Anna mee met een vader die de drank voor alles kiest en daardoor ook vaak losse handen heeft. Dat ze om het huis te ontvluchten in de armen van de eerste de beste man valt die lief voor haar is, is dan ook volkomen begrijpelijk. Maar is dat ook zo. Gaandeweg merkt ze dat haar gouden kooi ook niet alles is en als ze onverwachts zwanger raakt zijn de rapen helemaal gaar. Met drie kleine kinderen durft ze het uiteindelijk aan om weg te vluchten maar leeft de rest van haar leven in angst.
Wat dit met haar doet en met de rest van haar gezin laat zich raden. Wanneer je nooit liefde krijgt is het moeilijk om die te geven en de gevolgen zijn meer dan hartverscheurend. Wat een mooi gekozen titel.