De legende van Musoro

Tante Boekie Tante Boekie
1 mrt 2021

Zoals jullie wel kunnen zien heeft dit verhaal een hele mooie mysterieuze cover met prachtige kleuren.
Ook binnenin het boek heeft, zoals verwacht, alweer een prachtige vormgeving. Daar hou ik echt van, net dat beetje extra moeite om een boek zo mooi mogelijk te maken. De bijpassende boekenlegger en postkaart maken het helemaal af.
Het verhaal gaat over Safi, die op zoek gaat naar haar zusje Lima. Die is verdwenen tijdens een wandeltocht naar het gevaarlijke Lake Musoro. Elke avond wordt er in het dorp de legende van dit meer verteld, die er voor moet zorgen dat iedereen bij Lake Musoro wegblijft. Maar Safi is vastberaden( en eigenwijs genoeg) om toch op zoek te gaan naar haar zusje.
De zoektocht naar Lima gaat niet over rozen en zorgt voor veel verrassingen onderweg. Vol spannende wendingen en bijzondere personages. En dat het allerbelangrijkst in het leven vriendschap en je familie is.
Het verhaal liep echt anders dan ik had verwacht. Na het lezen van de achterkant van het boek had ik niet gedacht dat het verhaal de wending zou nemen die het doet. Dat komt voornamelijk door het einde. Dat had ik echt niet aan zien komen!
Amina Laffet heeft een hele vlotte schrijfstijl. Het boek zelf heeft prettige korte hoofdstukken en korte zinnen. Het verhaal leest daardoor erg fijn. Je vliegt erdoorheen. Ik heb dit boek dan ook in één ruk uitgelezen! Ik kon gewoon niet anders.
Ik denk dan ook dat dit boek echt heel leuk is voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar, als je van spannende verhalen houdt kan het zelfs al wat eerder, want het is niet moeilijk om te lezen.
Aanradertje !

Meer recensies van Tante Boekie