Advertentie

Een boek met een titel die je meteen op het verkeerde spoor zet. Het boek gaat over de vier kinderen Gold, die een bezoek brengen aan een waarzegster. Ieder voor zich krijgen ze hun sterfdatum te horen. Passend binnen een roman sterven zij op verschillende leeftijden : jong, relatief jong, middelbare leeftijd en oud.
Bij het lezen van het boek, krijg je de indruk dat de centrale vraag is: wil je weten wanneer je sterft. Het leven van de kinderen Gold wordt sterk beïnvloed door deze kennis. Simon, de jongste, weet dat hij jong gaat sterven en leidt zijn leven daarom vol energie en probeert er zoveel mogelijk uit halen. Hij leeft letterlijk met de dood op de hielen.
Ook bij Klara, Daniel en Varya leidt deze kennis tot bepaalde keuzes in hun leven. Het roept de vraag op of de kennis de gebeurtenissen maakt of dat alles al echt gepland is. Dit is volgens Benjamin dan ook de centrale vraag van het boek. Komen verhalen uit omdat je erin gelooft en je het dus zelf in werking zet of niet. Het antwoord hierop laat ze aan de lezer over, Benjamin vult het niet zelf in.
De vier kinderen worden allemaal in een eigen deel gevolgd. De delen hebben allemaal een eigen toon, die past bij het personage. Zo gaat Daniel onder je huid zetten en je irriteren en roept het verhaal van Simon veel sympathie op.
Bijzonder is de manier waarop het boek geschreven is. De inhoud zet je aan het denken en toch kan je het boek met een heel hoog leestempo lezen, zonder een woord over te slaan. Het boek klopt van de eerste bladzijde tot de laatste . Een origineel verhaal dat je niet snel zal vergeten. Daarom een verdiende 5 sterren.

Reacties op: Onsterfelijk of niet?

358
De onsterfelijken - Chloe Benjamin
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker