Meeslepend!
3,5
Deze week luisterde ik het tweede deel van de ecothrillers van Janine Keijser met Lara in de hoofdrol. Dat was weer een fijne luisterervaring. Het boek is spannend, meeslepend en zet je ook echt aan het denken.
In dit boek vertrekt Lara naar de Amazone om onderzoek te doen naar de ontbossing. Ze werkt in opdracht van een Nederlandse stichting die samenwerkt met de inheemse bevolking. Maar zitten de inheemsen daar wel op te wachten? En is iedereen wel zozeer te vertrouwen als hij/zij doet voorkomen? Lara zal in dit boek flink op de proef worden gesteld!
Ook in deze ecothriller speelt de natuur, duurzaamheid en bedreiging daarvan een belangrijke rol. Dat maakte het weer spannend maar ook leerzaam. Na het lezen van dit boek sta ik nog meer achter mijn keuze om steeds meer vegetarisch te gaan eten en wankelt mijn vertrouwen in mijn huidige bank (een van de drie grote in Nederland) nog verder.
Een verschil met het vorige boek is een vrij prominente rol voor het spirituele. Dat was minder mijn smaak. Ik miste het realisme en de nuchterheid uit boek 1. Het samen willen vallen met de natuur vond ik een sterk gegeven, maar via gedachten met elkaar kunnen communiceren en de visioenen kwam voor mij te abrupt. Het paste voor mijn gevoel ook niet helemaal bij hoe ik Lara in boek 1 had leren kennen.
Mijn andere feedbackpuntje is dat er mijns inziens net iets te veel herhaling van elementen eerder uit het verhaal/het vorige boek in dit boek zitten. Bijv. opnieuw introduceren van dat ze haar vader verloren is, is logisch, maar daarna wordt het net te vaak nog met veel woorden genoemd. Dat had kernachtiger gekund. De auteur had hierin misschien iets meer mogen verwachten van het geheugen van haar lezers wat mij betreft.
Maar al met al zeker weer genoten van het meeslepende boek, zowel qua spanning als qua emoties!