Advertentie

Ik denk dat ik het nu wel met zekerheid kan zeggen, maar Wendy Brokers is mijn favoriete auteur van Nederlandse bodem. Twee weken geleden lag haar nieuwste feelgoodroman in de winkels.

Ik ga het gewoon nog een keertje zeggen, maar wat kan Wendy schrijven. Haar schrijfstijl is vlot, maar ook heel erg beeldend. Ze laat je regelmatig glimlachen door haar beschrijvingen, maar ze kan je ook heel gemakkelijk laten huilen door alle emoties die door de pagina’s vloeien. Hoewel Leven met een leugen een vervolg is op Baguette met jam voor twee kun je dit boek prima lezen zonder zijn voorganger te hebben gelezen. Uiteraard is het wel leuker (en kom op, wie wil er geen kennismaken met Nate Wolters?), maar het hoeft niet. Wel is Leven met een leugen een stuk serieuzer en heftiger. Zoals de titel al zegt dragen Sofie en Jelle allebei wat geheimen met zich mee en die zorgen voor behoorlijk wat heftige momenten!
Het gevaar bij een feelgood is dat iets al snel cliché of ongeloofwaardig kan zijn. Maar alles klopt gewoon. Hoe vaak hebben we wel niet gelezen dat een meisje verliefd wordt op de beste vriend van haar broer? Wendy heeft het voor elkaar gekregen om het op een frisse en vooral diepere manier op papier te krijgen. Verfrissend en heel erg fijn! Alles klopt, van de persoonlijke relaties, de geschiedenis en de geheimen, alles loopt perfect in elkaar door. En daar houden we van!

Wat ik vooral heel erg knap vind is dat Leven met een leugen echt niet onderdoet voor internationale bestsellers. Het boek speelt zich grotendeels af in de bergen van Frankrijk en dat had ook door welke Amerikaanse auteur op papier gezet kunnen zijn. Maar ‘gewoon’ een Nederlandse auteur heeft zo’n fantastisch boek neergezet en daar kun je alleen maar respect voor hebben. Dit boek is echt een van de fijnste romans van deze zomer (en ook eentje waar ik het meest naar uitkeek) en absoluut een boek dat niet mag ontbreken in je koffer deze zomer. Voor slechts €12,99 ga jij heel wat uurtjes leesplezier beleven!

Leven met een leugen heeft mij allesbehalve teleurgesteld. Wat. een. heerlijk. boek! Ik kan nu al niet wachten op een derde deel (of ander boek van Wendy, dat mag ook). Mocht je slechts één boek willen kopen deze zomer, laat het dan deze zijn! Je gaat niet teleurgesteld zijn!

Reacties op: Yes, she did it again!

144
Leven met een leugen - Wendy Brokers
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker