Liefde heeft geen haast

Merlissa Merlissa
23 mrt 2021

Romancing Mr Bridgerton is een van de meest schattige verhalen die je je maar kunt bedenken. Een jonge vrouw die verliefd wordt op een onwetende jonge man, die blind is voor de liefde die zij voor hem heeft. Het is zo schattig om te lezen hoe Penelope in het geheim verliefd is op Colin terwijl waarschijnlijk iedereen om hun heen het allang door heeft. Nu is Penelope een vrij nuchtere dame en realiseert zich ook dat Colin veel beter dan haar kan krijgen. Ze blijft hopen, maar heeft er ook vrede mee dat ze voor altijd alleen zou kunnen blijven.

Op zich valt het wel te verwachten dat Colin zich uiteindelijk gaat realiseren dat hij misschien toch meer voor Penelope voelt dan dat hij in eerste instantie gedacht had en dat hij haar ook jaren voor lief genomen heeft. Het mooiste stukje daaromheen is nog wel dat hij op een dag bij Daphne aan komt en aan haar vraagt hoe je weet of je van iemand houdt en ze beide eigenlijk het antwoord niet weten (al houdt Daphne toch echt van Simon). Zelfs als je het boek leest kan er twijfel ontstaan over op wel moment Colin nu echt verlieft wordt op Penelope. Is het als ze zo lovend spreekt over zijn dagboek met betrekking tot zijn reizen of wanneer hij voldoet aan haar bijzondere, maar intieme verzoek?

Wat een beetje ontbreekt is een verhaallijn zoals gebruikelijk. De verhaallijn wijkt bijvoorbeeld al af van boy meets girl, want ze kennen elkaar al. Een groot deel van het boek draaien Penelope en Colin beetje om elkaar heen. Het ontbreekt er een beetje dat je het idee hebt dat er in een bepaalde tijdsspanne verschillende activiteiten plaatsvinden. Zo gaan we in The Viscount Who Loved Me van een bal waar de hoofdpersonages elkaar leren kennen naar een bal op het landgoed van de Bridgertons waar een potje malie/Croquet gespeeld wordt. En in Romancing Mr Bridgerton gaan we vooral van bal naar bal waar Penelope en Colin elkaar dan vaak tegenkomen en een beetje babbelen of een dansje doen.

Wat wel mooi is aan dit verhaal is dat beide hoofdpersonages dezelfde hobby hebben, al is het voor een van de twee misschien nog niet helemaal duidelijk in het begin. Dit biedt natuurlijk ook de mogelijkheid om elkaar aan te moedigen om te doen met dat talent, wat heel liefdevol overkomt. Er is niks mooiers als een partner die je aangemoedigd om de uitdaging aan te gaan waarover je zelf twijfels hebt, maar dan wel op zo’n manier dat het niet dwingend overkomt.

Meer recensies van Merlissa