Advertentie

Karen is een echte stadse vrouw energiek, onafhankelijk en recht voor zijn raap. Met tegenzin en twijfel besluiten Karen en haar man, Michel, om vanwege de kinderen te verhuizen naar een dorp. Hun keuze is gebaseerd op de gedachte dat de stad een drukke en onveilige plek is om de kinderen op te voeden, maar deze aanname lijkt niet geheel gegrond. In het begin lijkt Karen een doodsaai leven tegemoet te gaan, maar dit weet ze om te keren door de toekomst in eigen handen te nemen en het initiatief te nemen en actief vriendinnen te gaan zoeken.

Bij haar eerste poging gaat het wat stroefjes, maar toch is het gelijk raak en leert ze Hanneke kennen. Die haar introduceert aan Babette, Patrica en Angela, die besluiten om ‘De eetclub’ te beginnen samen met hun mannen Simon, Ivo, Kees en Evert. Karens leven kan niet meer stuk, leuke vrienden, gezellige etentjes, feestjes en wijn, heel (heel) veel wijn. Karens persoonlijk nachtmerrie begint als het huis van Evert in vlammen op gaat en alleen zijn gezin veilig weet te ontsnappen. Zelfmoord zegt iedereen, maar Karen vraagt zich af of dit wel klopt.

De eetclub is een boeiend en intrigerend boek. Het lijkt een simpel verhaal en er worden verschillende onderwerpen aangesneden waarover in het dagelijks leven niet of nauwelijks gesproken wordt. Toch weet Saskia Noort op bijzondere wijze het beste tot het einde te bewaren. Gedurende het verhaal lijkt het alsof het duidelijk is en voorspelbaar, maar niets is minder waar.

Reacties op: Verrassend tot het eind

1515
De eetclub - Saskia Noort
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker