Advertentie

Ik heb naar dit boek uitgekeken en heb er eerlijk gezegd zeker van genoten. Het verhaal leest vlot en je bent er meteen in mee.
De personages zijn goed uitgewerkt en ik geef toe dat ik vampiers en elfen nu anders ben gaan bekijken, maar eigenlijk geef ik toe dat hier bij mij een beetje de teleurstelling zat.
Aan de flaptekst dacht ik dat het vooral over Rymus ging. De verstoorde band tussen hem en zijn ouders vond ik wel mooi weergegeven, maar ik miste ergens een beetje meer de eigenheid van de elfen in het verhaal, terwijl je over de vampiers duidelijk meer te weten kwam.
Er komt wervelende actie in, afgewisseld door meer uitgediepte fragmenten, beschrijvingen en emotionele stukken. De moraal van het verhaal is hier wel degelijk goed weergegeven.
Ik geef eerlijk toe dat ik een beetje teleurgesteld was in het einde. Ik had eigenlijk meer verwacht van het grote booswicht dat in het begin zo een dreiging vormde. Die had naar mijn gevoel meer weerstand mogen bieden.
Dus als ik sterren moet geven, zou ik dit boek vier sterren geven, omdat ik persoonlijk iets in het verhaal miste. Ik kan het niet goed uitdrukken. vond het zeker een sterk werk, maar miste iets in de magische sfeer.

Reacties op: Fantasy anders bekeken

16
Oragayn - Ninja Paap-Luijten
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,95
E-book prijsvergelijker