Advertentie

Leuk om te zien dat er voor in het boekje een plekje is gereserveerd om de naam van het kind dat zal kunnen gaan genieten van Trippie! op te schrijven. Dat schept al meteen een band.

Zoals het ook bij mensen soms het geval is, wordt niet iedereen bij hun eigen naam genoemd, maar wordt aan hen een naam gegeven die beter uitkomt op dat moment.
In mijn familie heb ik een nicht met de naam Margriet, maar omdat haar jongste broertje dat vroeger niet uit kon spreken, werd het ‘Ietje’. Zo wordt ze nu nog genoemd; ze is inmiddels ruim zeventig jaar jong.

In het verhaal van Trippie zijn de vriendjes van Trippie druk bezig met van alles en nog wat en het kleine egeltje verveelt zich omdat hij niemand heeft om mee te spelen.
Dit boekje leert ons dat als we wat beter om ons heen kijken er toch een heleboel dieren en dingen zijn waar we van kunnen genieten.

Door dit verhaal voor te lezen en de vrolijke illustraties samen te bekijken word je helemaal vrolijk, ongeacht de leeftijd. De wat oudere kinderen kunnen het boekje zelf al lezen.
Achter in het boek vind je een spelletje en een mooie kleurplaat. Hoe fijn kan een dag eindigen?

Ik heb Trippie! graag gelezen en genoot bovendien van de illustraties.

Reacties op: Genieten vanaf de eerste bladzijde!

3
Trippie! - Caronne Ionescu
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners