Je zit als lezer constant op het puntje van je stoel

Mieke Schepens 12 augustus 2025
Deze recensie werd eerder gepubliceerd op mijn blog GraagGelezen.

In 'Verbroken stilte', het tweede deel in de serie over gedragsdeskundige Lara de Bont en misdaadjournalist Vincent Kuipers, keert Chantal van Mierlo terug naar het succesvolle concept van het eerste boek ‘Verborgen verleden’. Opnieuw bundelen de twee hun krachten om een oude, onopgeloste zaak te onderzoeken en er een podcast over te maken. Dit keer richten ze zich op een tragisch 'ongeluk' van elf jaar geleden, waarbij een paardentrainster om het leven kwam.

Van Mierlo weet de lezer meteen bij de hand te nemen met een intrigerende cold case die al snel ingewikkelder blijkt dan gedacht. Waar de politie destijds de conclusie trok dat het een noodlottig ongeval was, roept de auteur meteen twijfels op. De samenwerking tussen de methodische Lara en de gedreven Vincent vormt de kern van het verhaal en wordt verder uitgediept. Hun professionele band is inmiddels uitgegroeid tot een vriendschap, wat voor een prettige dynamiek zorgt.

De grootste kracht van het boek zit in de verhaallijn die haaks staat op het onderzoek naar het paardenongeluk. Lara draagt namelijk een geheim met zich mee: ze bezit explosieve informatie over een grote drugszaak waar Vincent al jaren aan werkt. Wanneer ze besluit hem in vertrouwen te nemen, worden de levens van beiden op zijn kop gezet en krijgt het verhaal een onverwachte en spannende wending. Deze dubbele verhaallijn houdt de vaart erin en zorgt ervoor dat je als lezer constant op het puntje van je stoel zit.

Meer recensies van Mieke Schepens